Victorias vän – “klädkungen” – tvingas fram i rampljuset

Victorias vän -
Annons
Kalle

Karl Johan Persson och Leoni Gillberg är bästa vänner med kronprinsessan.

Han är en av kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bästa vänner och han basar över tusentals anställda och miljardvärden. I dag kan han inte gömma sig längre, H&M:s unge vd, Karl Johan Persson, nu gör han ett av sina få framträdande då första kvartalsrapporten under hans chefsskap presenteras.

Annons

Karl Johan Persson ställer inte upp på några intervjuer, inte ens analytikerna får något riktigt grepp om honom. Och han frotterar sig definitivt inte med jämnåriga runt Stureplan. Karl Johan gör som pappa Stefan – han håller sig undan och har förklarat varför:
– Vi säljer inte aktier, vi säljer kläder!
Så långt är alla överens, men nu är frågan hur mycket – eller lite – kläder och vilken vinst H&M lyckades göra det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret? I dag avslöjar Karl Johan detta och han har taktiskt valt att presentera siffrorna i den nyöppnade H&M-butiken på Drottninggatan i Stockholm.

Vem är han, Karl Johan Persson?

Annons

Karl Johan Persson gillar inte rampljuset och har aldrig gjort det, men han är tävlingsinriktad. På Enskilda Gymnasiet var han bästa kompis med kronprinsessan Victorias expojkvän Daniel Collert. Tillsammans bildade de en exklusiv herrklubb. I London träffade han sin fru Leoni Gillberg, en av Victorias närmaste vänner, och sedan dess har han stått Victoria och sedermera också Daniel Westling mycket nära. Paren har gemensamma intressen i att verka men inte synas!
Karl Johan kör heller inte omkring i iögonfallande sportbilar utan håller sig till modeller med diskretare charm, en grå Mercedes-Benz GL 420 och en svart Lexus RX400H.
Karl Johans plan är att  fortsätta utveckla H&M i farfars och pappas anda, närmast väntar lanseringar i Korea och Israel.
Och skulle han behöva kunglig uppbackning så finns det på nära håll. Daniel syns då och då på golfbanan tillsammans med Karl Johan och paren har tillbringat flera semesterdagar tillsammans på Solliden i sommar.

Av Eva Österlind
Foto: Stella Pictures, IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Victorias vän – “klädkungen” – tvingas fram i rampljuset”

 1. Gittan skriver: 24 september, 2009
 2. Gittan skriver: 24 september, 2009
 3. Victoria skriver: 24 september, 2009

  Roligt att ni kallar honom Kalle (i alla fall enligt bilden)..


 4. Anne Nordbergsvenskdamtidning skriver: 24 september, 2009

  Hehee…Victoria har skrivit!!!???


 5. ylva larssonangdanielsbristpåtillfrisknande skriver: 25 september, 2009

  jag är verkligen inte förvånad alls. Hans sjukdom är inte att jämföra med en vanlig förkylning eller skråma på handen. Folk är nog dumma, korkade som tror att bara för att man är insyltad i s.k. blåblodigt folk är man skonad från alla eländen. Nej, Daniels åkommor får han säkert dras med länge, länge länge. Efterräkningar, avstötningsproblem är faktiskt verkliga i allra högsta grad. Kanske överlever han helt enkelt inte. Har glamourtjejen-viktoria räknat med denna utgång? Kanske dör han pga dåligt immunförsvar, kroppen återhämtar inte sig som de skrivit om. Varför överdriva hans perfekta hälsa efter den stora operationen bara för att han är insyltad i kungahuset? Fy för sådant glamoursnack???!!!


 6. Anna skriver: 26 september, 2009

  Det mest irriterande med HM-tröjorna är att det ofta är tråd över tröjorna!
  Bort med dem!
  Jag har tröttnat på den skiten!


Annons

Laddar