Annons

Alexandra Charles mister synen: “Känner inte igen mina vänner”

Alexandra Charles mister synen:
Hon lever i ett konstant högt tempo och har alltid haft ett stort och socialt nätverk omkring sig. Men i rask takt håller allt på att förändras. Alexandra Charles von Hofsten håller på att förlora synen.
Annons
Annons

Allt i hennes liv går i en rasande fart. Alexandra jobbar hårt för att sprida klubbens budskap och är själv med på så många seminarier, mässor och events hon hinner. Hennes nätverk och stora umgänge är något hon värdesätter mycket. Och det är också här hennes funktionshinder känns av allt mer. Alexandra håller gradvis på att tappa synen, då hon lider av sjukdomen glaukom, vilket givetvis förändrar hennes liv.

– Idag har jag bara 14% syn på mitt högra öga och 28% på mitt vänstra. Det är ett fruktansvärt handikapp som gör att jag varken kan läsa en bok, se på en skärm eller ens gå ensam på stan. Något jag alltid tagit för givet. Det blir ett helt annat liv. Det är tungt. Jag har alltid tyckt om fest och sociala sammanhang, att träffa människor från olika kulturer och utbyta erfarenheter och åsikter. Och så brinner jag för kvinnors hälsa. Att vi måste ta tag i och se till att forskning på kvinnors hälsa, psyke och allt som rör våra kroppar bedrivs med genusperspektiv, säger hon till Svensk Damtidning.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:
Annons

Laddar nästa artikel…