Claes Elfsberg stöttar SVT-profilen Ingalill Mosander

claes elfsberg stöttar ingalill mosander
Att Ingalill Mosander tvingas lämna Go'Kväll efter 20 år i kanalens tjänst var en chock för många. Även SVT-profilen Claes Elfsberg reagerar starkt.
Annons

När det blev känt att folkkära Ingalill Mosander, 76, tvingas bort från SVT-programmet Go’ Kväll var det många som blev upprörda. I 20 år har Ingalill gett miljoner tittare boktips och hennes närvaro i studion är otroligt uppskattad. Vi har talat med SVT-profilen Claes Elfsberg som förstår varför människor har reagerat.

Annons

– Jag kan förstå varför de är upprörda. SVT är dåliga på att uppskatta sina äldre tittare. De har inställningen att de äldre behöver man inte anstränga sig för. “De tittar ändå”, vilket jag tycker är konstigt. Istället vill man locka en yngre målgrupp och resonerar på samma sätt som de kommersiella kanalerna. Trots att SVT inte behöver göra det. Det finns en ängslighet där. Vi som är över 65 utgör ju en stor del av befolkningen. Man måste för fasiken anpassa innehållet efter oss också.

Annons
SVT sparkar Ingalill Mosander
SVT tar bort Ingalill Mosanders populära boktips från Go’kväll. Nu stöttas hon av Claes Elfsberg.

“SVT uppskattar inte sina äldre tittare”

I tre år var Claes Elfsberg dessutom kanalens tittarombudsman och då var det många som hörde av sig för att de upplevde en klåfingerhet hos kanalen. Populära program togs bort och kända ansikten försvann. Han fortsätter:

Annons

– “Laga inte något som inte är trasigt”, menade många.

SVT backade dock efter tittarstormen och meddelade, för några dagar sedan, att litteraturbevakningen och boktipsen återvänder i vår. Men om det är Ingalill Mosander som kommer att fortsätta tipsa om semesterläsning, även då har ingen svarat på.

Ingalill Mosander har själv kommenterat SVT:s agerande.

Annons

– Tyvärr så tycker jag att Sveriges Television gör fel. Go’kväll har en stor kvinnlig publik som är över 55. Det är de människorna i Sverige som läser och köper böcker. Att då säga att man ska föryngra programmet och plocka bort den del som de här kvinnorna tycker är viktig för dem, det är ju fullkomligt befängt, sa Ingalill Mosander i en intervju med Aftonbladet.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Claes Elfsberg stöttar SVT-profilen Ingalill Mosander”

 1. josefin skriver: 18 september, 2019

  Ursäkta, men nog borde väl en 76-àring vara stolt att fà lämna över sitt roder till en yngre generation?


  1. Farbror Blå skriver: 18 september, 2019

   Josefin, kan bara instämma, blir patetiskt med tv folk som tror att universum stannar av om de inte syns i rutan. De fick en gång jobbet för att någon annan gick i pension, så är livet som anställd. Gillar man inte spelets regler finns alltid möjlighet att starta eget och sälja sina ovärdeliga tjänster den vägen. Torde vara mer ekonomiskt luckrativt om man verkligen är så oersättlig som dessa till åren anser sig vara. Själv blir jag enbart beklämd


 2. Eva skriver: 18 september, 2019

  Dumt beslut att ta bort Inga-Lill Mosander. Jag har svårt att tro att 30-åringar tittar på GoKväll. Unga tittar sällan på TV. Eller läser böcker för den delen….


  1. Farbror Blå skriver: 18 september, 2019

   Eva generaliserar utifrån sitt eget kyrktorn.
   Vi övriga, med betydligt fler intellektuella i vår närmiljö, vet att berätta att “unga” är litterärt mycket “uppkopplade” och även ser ett och annat tv program


 3. konsttanten skriver: 18 september, 2019

  Visste inte förrän nu, att Inga-Lill var 76 år, så det är alltid bättre att sluta med flaggan i topp, än pga åldersymtom.
  Nej, de flesta 30-åringar tittat inte på GoKväll, sätter på tv´n vid kl 21, skulle jag gissa.


 4. Mon skriver: 18 september, 2019

  Hela konceptet känns föråldrat. Väldigt få tittar på tablå tv nu för tiden. Och vill man att någon ska titta får man nog förnya rejält.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar