Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Herman Lindqvist berättar själv om om slagsmålet

13 nov, 2019, 13:00 
Ellen Myrgård Lindén
herman lindqvist liliana
Herman Lindqvist och hustrun Liliana protesterade mot nazisterna på Warszawas gator. Nu berättar vår kungaexpert själv om händelsen.
Annons

Svensk Damtidnings kungliga expert Herman Lindqvist och hustrun Liliana bor i Warszawa och varje år har de som tradition att titta på den stora parad som går genom huvudstaden, i samband med nationaldagen.

Nu berättar Herman om dagen som slutade med att han slog några vakter med sin kamera.

– Det var en blandad publik. Paraden anordnas av nationalisterna men där ingår också vanliga, fredliga människor. Sen finns det också delar som är rent nazistiska.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Herman Lindqvist
Herman Lindqvist berättar om paraden på Polens nationaldag.

Herman och Liliana hamnade även nära en stor fanborg med polska nazister och då rusade Lilianade fram och ropade “ner med nazismen” på polska.

– Då blev vi omringade av deras vakter. Det har ett system för att föra bort störande moment och skulle föra bort Liliana lite bryskt. Då märkte vi att hennes glasögon hade trillat av. Jag blev rasande och slog dem min

Annons

Herman Lindqvist försvarade hustrun Liliana i Warszawa

Det var stor fanborg med polska naisster. Liliana rusade fram ensam och ropade ner med nasismen på polska. Omringade av deras egna vakter. System för att föra bort störande moment. Skulle föra bort liliana lite bryskt. Hennes glasögonen föll bort.

Jag blev alldeles rasande. Jag slog dem med min kamera och befriade Liliana. Och drog oss tillbaka.

En händelse som många nog skulle uppfatta som läskig. Herman berättar att paret förstås glada över att de hade klarat sig bra men skärrade – det var de absolut inte. Tvärtom!

– Vakterna var ovanligt sympatiska. Efteråt var vi upprymda, som om vi hade druckit champagne.

Liliana
Herman och Liliana står upp för alla människors lika värde.

Foto: TT

Annons