Nu är Magdalena Ribbings våning såld

Magdalena Ribbing.
Den folkkära vett- och etikettexperten Magdalena Ribbing har nu fått sin våning på Östermalm såld. De nya ägarna köpte den för strax över 10 miljoner kronor.
Annons

Det har varit en trög försäljning av journalistparet Magdalena Ribbings och Thomas Hempels lägenhet som funnits ute på bostadsmarknaden i flera veckor. Utgångspriset för den 117 kvadratmeter stora våningen var tio miljoner kronor men många spekulerade att slutpriset skulle landa på 12 eller 13 miljoner.

Annons

Men så blev det inte. Budgivningen som pågått i flera dagar är nu avslutad och de nyblivna ägarna köpte den för 10 050 000 kronor.

Lägenheten byggdes 1932 och är ritad av den berömde arkitekten Ragnar Östberg. Den är belägen på femte våningen och har tre sovrum, kök och två badrum. Franska balkonger, stora fönster samt en öppen spis i kolmårdsmarmor pryder den vackra bostaden.

Rättstvist efter arvet

Som Svensk Damtidning tidigare skrivit så gick Magdalena Ribbing hastigt bort efter en fallolycka i hemmet förra hösten. I maj 2018 avled även maken, Thomas Hempel, som blev 76 år gammal. Efter Ribbings och Hempels död har det uppstått en infekterad rättstvist mellan arvingarna. Enligt parets testamente upprättat 2010 ägde de hälften var av deras bostad på Östermalm.

Men det som skakade om testamentet var ett okänt gåvobrev från 2013. Där står det att Magdalena Ribbing ska få 50 procent av Thomas andel.

“Till min hustru Magdalena Ribbing överlåter jag en fjärdedel av vår bostadsrätt (adressen utelämnad av redaktionen) i Stockholm i gåva som kompensation för de stora ekonomiska uppoffringar som hon gjort under hela vårt äktenskap”

Alltså ska Magdalenas syskonbarn få ärva 75 procent medan Hempels barn “bara” skulle få 25 procent. Hempels son Tobias anser att gåvobrevet är felaktigt och har tillsammans med sin syster kämpat för att få det ogiltigförklarat. Tobias menar att pappan var i så dåligt skick att han inte förstod vad det var han skrev under.

– Vid det här tillfället var han så pass dålig att han inte kunde äta själv, tvätta sig eller gå upp från trappor, säger Tobias Hempel, till Expressen.

Läs också:

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Nu är Magdalena Ribbings våning såld”

 1. Bror skriver: 6 november, 2018

  Tråkigt med ett eftermäle som riskerar att solka ner minnet av Magdalena Ribbing.
  Utan att ha närmare insikt i de olika turererna kring det gåvobrev som arvingarna nu träter om, är dock en sak ristat i sten: M R hade aldrig sagt ja till en transaktion som luggat bonusbarnen ekonomiskt.
  M R var i själva verket så juste, att hon fick silkessöret som politikreporter på DN. Hon var alldeles för snäll mot sossar tyckte redaktionsledningen.
  Istället blev det skick och fason i helg och söcken.


  1. Helene skriver: 6 november, 2018

   Bror, en mycket inkännande skrivelse, samt med all sannolikhet en adekvat bild av Magdalena Ribbing.


 2. m skriver: 6 november, 2018

  Hör inte information som detta hemma på Flashback?


  1. Flemming Fartland skriver: 6 november, 2018

   Jo, det är fritt fram att lägga ut den där också.


 3. Susanne skriver: 6 november, 2018

  Så tragiskt när dom inte efterlevande kan komma överens. Han skrev ju så fint att hon skulle ha pengar för allt hon ställt upp för han .Sedan kan inte inte hans barn accepeptera detta. Så lågt av hans familj.


  1. konsttanten skriver: 11 november, 2018

   Det är BARA de inblandade som vet HUR det har gått till!!


 4. ebba skriver: 13 november, 2018

  Tomas H. var ju långt gången i sin sjukdom när gåvobrevet är daterat. Det är uteslutet att han har skrivit eller formulerat det. Vem har då varit drivande i detta?
  Enklast är att fråga de personer som vidimerat handlingen! De ska ju ha varit närvarande när Tomas H undertecknade och de kan berätta hur allt gick till.

  Märklig och tråkig historia detta. Någon har ju helt klart inte varit helt ärlig här. Man får ju misstanken att Magdalena R var den skyldiga men det kan man givetvis inte veta.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar