Camilla Thulin: “Otroligt stolt över att kronprinsessan bär mina plagg”

Camilla Thulin:
Läs designerns egna ord om samarbetet.
Annons

Kronprinsessan Victoria är ju som bekant ett stort fan av svenska designers. Hon värnar om hållbart mode och ser alltid till att återanvända sina favoriter, om och om igen. Camilla Thulin är en svensk designer som ligger Victoria lite extra varmt om hjärtat. Hon har burit hennes plagg i flera år – både till vardags och till fest. 40-årsfirandet i somras är ett exempel på ett lite högtidligare tillfälle. Den ljusblå klänningen från Solliden hade Camilla specialsytt åt kronprinsessan och den svarta blusen, med små nallebjörnar, som Victoria bar under sin vandring i Östergötland är ett exempel på ett mer vardagligt plagg.

Annons

– Vi är otroligt glada och stolta över att en av landets mest ikoniska kvinnor väljer att bära våra plagg. Det är härligt att hennes skickliga stylist Tina Törnquist vågar välja härliga färger och roliga mönster, säger Camilla till Svensk Damtidning.

Hon fortsätter:

– Kronprinsessan bär upp våra plagg på ett kvinnligt, vuxet och stolt sätt. Det betyder extremt mycket att våra plagg syns på en kvinna, som jobbar så hårt för så många bra saker. Hon är en otroligt fin förebild. Vi står ju för ett vuxen kvinnligt uttryck, vilket känns viktigt i den påivrade infantiliseringen. De olika kombinationerna kan inspirera andra kvinnor att våga välja den kvinnliga looken framför den rådande ungdomshysterin.

När Victoria firade sin 40-årsdag på Solliden bar hon en specialdesignad klänning av Camilla Thulin.
Den svarta blusen, med små nallebjörnar, kommer också från den svenska designern.

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

18 kommentarer till “Camilla Thulin: “Otroligt stolt över att kronprinsessan bär mina plagg””

 1. Humaniora skriver: 27 oktober, 2017

  Försökte finna något snyggt i klänningsväg igår i härliga Helsingborg..men så gott som enbart blommigt i de flesta butiker..väldigt trist.Måste väl ändå finnas betydligt fler varianter, än denna påtvingade klänningskod..Öststatsfasoner!!


 2. Asta skriver: 27 oktober, 2017

  städrock nu igen


 3. PernillaA skriver: 27 oktober, 2017

  Humanoria 🙂


 4. Monlec skriver: 27 oktober, 2017

  Städrock? Camilla Thulin gör ju supersnygga klänningar. Hon är en av få designers som förstår sig på hur riktiga kvinnor ser ut i verkligheten och som skapar plagg som tar fram det bästa av figuren.


 5. Josefin skriver: 27 oktober, 2017

  Vardagsblus for nastan 3000 kr. Villanova vardag!


  1. Hilde skriver: 30 oktober, 2017

   Vardagsblus? Hva skiller en festbluse fra en hverdagsbluse?
   Samme blusen kan vel brukes både til hverdag og fest.


 6. Marguerite skriver: 28 oktober, 2017

  Ja, Humaniora, vissa år är modet inte riktigt något för oss, andra år bara älskar vi det hela. Man kan ju också sy eller få sytt, då får man något helt speciellt! Hoppas du lyckas hitta något du tycker om:)


 7. karin Tigerschiöld skriver: 28 oktober, 2017

  Jag tycker klänning är mycket snygg och jag skulle gärna har mönstret. Det ligger sa mycket tyg hos mig som jag kunde sy upp. Hur gör jag att fa mönstret??????????? Tack förr hjälpen.


  1. Birthe Vejrum skriver: 30 oktober, 2017

   Karin – gå til en butik, der handler med stof/tyg, de har store kataloger med mønstre.
   Se efter mønster på skjortklänning, slå om kjole/svepa om? klänning eller kimono.
   Mit bedste bud!


  2. Birthe Vejrum skriver: 30 oktober, 2017

   Karin – gå til en butik der sælger stof/tyg. De har store kataloger med mønstre.
   Se efter mønster på skjortklänning, slå om kjole/svepa om? klänning eller kimonomodel.
   Victorias ser mest ud som en almindelig kjole med knapper på fronten.


 8. Lena skriver: 28 oktober, 2017

  Jag tycker vår kronprinsessa klär i Camilla Thulins design. Den ljusblå ser kronprinsessan verkligen ut att trivas i! Jag kommer ihåg någon bild på kronprinsessan i en rosa, lite snävare klänning designad Camilla T. Supersnygg på och mycket passande för tillfället ! Hoppas på en fortsättning för samarbetet är väldigt lyckat!


 9. Lena skriver: 28 oktober, 2017

  Kronprinsessan klär i designen anser jag . Minns en rosa, snäv lite draperad som hon var supersnygg i och väl vald för uppdraget. Jag hoppas samarbetet fortsätter och utvecklas ! Heja Sverige!


 10. konsttanten skriver: 28 oktober, 2017

  Den blå klänningen är en fint designad klassisk modell av sommarklänning. Detaljerna på ärmen och kragen är fina.


 11. PernillaA skriver: 30 oktober, 2017

  När det gäller frisyren gjorde Camilla Thulin en Victoria


 12. Daga skriver: 30 oktober, 2017

  Mötte C T härförledes på en gata nära Maria Torget på Söder. Iklädd, A- formad mönstrad under- knät-kappa, kashmirschal och bulldog(hund). Urtjusig! Lång och ståtlig skred hon fram.Hon såg inte mig.Alla såg henne.Hon såg bara hunden.C T är en tjusig Kvinna i sin sensommarblommning och jag respekterar henne, sen får alla andra säga vad de vill.


 13. Christina Åberg skriver: 31 oktober, 2017

  Snygga klänningar men tyvärr är materialet i många över 90 % polyester.Som i många andra märken också.Praktiskt men som ett “våtvarmt omslag”,upplever iaf jag det .


 14. Ingrid Lindell skriver: 8 november, 2017

  Nja…om det vore så väl, risken är väl att den “vuxna” stilen är en trend som alla andra. Men visst är “infantiliseringen ” rådande på fler ställen än inom modeindustrin? Politiken tex…skolan…genusvetenskapen…den sk intellektuella eliten…suck, tur att man lämnat Sverige, men alla goda krafter önskar jag lycka till!
  Ps.” Blommiga klänningar” är inget enhetligt begrepp. Klassiska blommor kan vara supersnygga, stiliserat stor-blommigt, 70-tal och paisley -mönster( och POLYESTER) avskyvärt!


 15. Ingrid Lindell skriver: 8 november, 2017

  Risken är väl att denna “vuxna” stil enbart är en trend som alla andra. Sverige skulle behöva “vuxenhet” på fler ställen än modebranschen.
  Ps. Men fy tusan för dessa Jersey-klänningar( även Thulins), de ser alla ut som nattlinnen. Riktiga klänningar är alltid smickrande på en kvinna.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar