Drottning Silvias oväntade frisyrval – kopierar kronprinsessan

Drottning Silvia i tofs på De Gamlas Dag
Drottning Silvias överraskande frisyrval känns ungdomligt och nytt. Kanske har hon inspirerats av dottern, kronprinsessan Victoria, som vi ofta ser i denna hårstil.
Annons

Det hör inte till vanligheterna att drottning Silvia har hästsvans. Men i somras hände det! Det var på “De gamlas dag” som vi såg henne i nya frisyren.

Drottning Silvia i tofs

Vädret var som bekant härligt. Det var varmt och soligt, så det var säkert skönt för drottningen att kunna ha nacken fri från hår. I år var det tjugo år sedan Silvia tog initiativet till De gamlas dag, som till en början firades i Drottningsholmsparken, men flyttade år 2000 till Ekebyhovs slottspark  eftersom Ekerö kommun tog över arrangemanget.

Silvia i tofs på De gamlas dag

Kända artister brukar gästa eventet. Så förutom den kungliga glansen fanns en annan höjdpunkt i form av musikalisk underhållning. I år var det hovsångaren Loa Falkman och pianisten Henrik Måwe som stod för den. Därefter var det picknick med kommunens äldre invånare och deras anhöriga.

Annons

Det var måndagen den 27 augusti som denna trevliga samvaro ägde rum ute på lummiga Lovön. Vid ankomsten togs drottningen emot av kommunalrådet Adam Reuterskiöld och Annicka Pantzar, medicinskt ansvarig sjuksköterska i kommunen. Drottningen gjorde som hon brukar, log vänligt, tog sig tid för att hälsa och pratade med ett flertal av besökarna. De gamlas dag avslutades med att de församlade gemensamt sjöng nationalsången. Och så fin hon var i Lovöns folkdräkt! Men det som diskuterades mest i slutet eftermiddagen var Silvias hårsvans. Det var många av de 2000 människorna som samlats i parken, som noterade Silvias byte av frisyr.
– Har drottningen tofs? undrade en pensionär med runda glasögon.

Visst var det en ovanlig syn! Det måste ju vara kronprinsessans hovfrisör som varit framme och snott ihop det mörka håret till en pigg svans i nacken. Victoria har nästan alltid tofs.

Kronprinsessan Victoria i tofs

Hon har olika modeller på hästsvansen – låg tofs, medelhög och riktigt yvig. Snodden är en accessoar som alltid är olika. Kul att se hur hon varierar sig. Här kan ni se ett läderband med knapp pryda håret och täcker över den annars så ordinära snodden, som håller ihop hästsvansen.

Victoria i tofs

Och här ovan kan vi se att kronprinsessan Victoria har en ny variant av gummisnodd – ett svart sushi-band, som ser kryddigt asiatiskt ut. Det är en detalj som matchar handväskan och de svarta blomstermönstret på klänningen. Läckert! Frisyren går i familjen. Även tredje generationen, lilla Estelle, bar stolt sin svans i helgen, när hon sprang ett lopp i Hagaparken tillsammans med ett gäng andra barn. Även hon matchade den blå snodden med mönstret på träningströjan.

Prinsessan Estelle i tofs

Foto: Stella, IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Drottning Silvias oväntade frisyrval – kopierar kronprinsessan”

 1. Marie S skriver: 24 september, 2018

  Det är väl kanske inte så lätt att ha en frisyr under den hättan. Bra att då samla ihop håret baktill. Knappast någonting man tar efter utan det faller sig väl rent naturligt. Resultatet blev ju bra.


 2. Magdalena skriver: 24 september, 2018

  Hvorfor dette evinnelige maset om at den ene kopierer den andre? I dette tilfellet har vel dronningen tatt håret i en knute på grunn av luen hun bærer. Å forandre seg er et personlig valg, ut fra situasjon og hensiktsmessighet. Vær snill å slutt med denne stadige sammenligningen. Til slutt vil mange tro at det er nettopp det vi skal være, – kopi av andre.


 3. Desirée skriver: 25 september, 2018

  Inget ovanligt med hästsvans, hon hade det ofta förr, till exempel i den berömda korvtillverkningsfilmen.


 4. vera skriver: 25 oktober, 2018

  På nära håll och på naturliga bilder ser drottningen ut som vilken 70+ som helst. Rynkor och bruna fläckar som vilken annan.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar