Vimmel! Skådiselitens firmafest – de bästa bilderna från Guldbaggen

Vimmel! Skådiselitens firmafest - de bästa bilderna från Guldbaggen
Guldbaggen, Sveriges främsta filmpris, gick av stapeln den 22 januari i år på Cirkus på Djurgården. På plats var bland annat det nya stjärnskottet Hedda Stiernstedt, känd från tv-succén "Vår tid är nu", och veteranen Rolf Lassgård. De bästa bilderna från galan ser du här!
Annons

Foto: IBL

Kultur är bland det viktigaste vi har och det är inte för inte vårt lands filmelit gör sig extra galafena när det vaknas filmgala! Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas sedan 1964 ut av Svenska Filminstitutet för framstående insatser för den svenska filmen under det gångna året.

Det här var den 53:e upplagan av galan, platsen var Cirkus på Djurgården och aftonens konferencier var Petra Mede. The Nile Hilton Incident fick flest priser med fem Guldbaggar, tätt följd av Sameblod med fyra priser, inklusive Guldbaggens Publikpris.

The Squre och Borg fick två Guldbaggar vardera och årets hedersbagge gick till regissören Stig Björkman. En fantastisk kväll där våra kvinnliga skådespelare och regissörer gav lite extra krut åt #metoo-kampanjen när de svartklädda tågade in tillsammans till rytmen av trummor.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:
Annons

Laddar nästa artikel…