6 briljanta köksprylar du inte visste att du behövde

6 briljanta köksprylar du inte visste att du behövde
Smarta köksuppfinningar är bland det bästa vi vet! Det sparar tid och gör matlagningen enklare, snabbare och roligare. Här är sex favoriter i vår shop!
Annons

Annons från Svensk Damtidning shop

Vem hade kunnat leva utan sin potatisskalare, mikrovågsugn eller skärbräda? Det är först när vi tappar bort de små sakerna som vi tar för självklara som vi inser hur krångliga vardagliga uppgifter blir utan dem.

Annons

Samma sak är det med dessa smarta prylar som vår inköpare har kommit över – när du väl fått in dem i ditt kök kommer du att undra hur du klarade dig utan dem! Här är våra sex favoriter.

1. Självgående visp

Glöm allt om att stå och röra i såsen – den självgående vispen tar hand om tråkgörat så att du kan ägna dig åt annat.

Självgående visp
Spara tid i köket och låt vår självgående visp göra jobbet! En genial uppfinning som ger dig mer tid till annat medan såsen står och puttrar eller soppan sjuder. Samtidigt kan du fortsätta förberedelserna genom att exempelvis hacka lök eller förbereda desserten! Vispen sätts på genom ett enkelt knapptryck och kan regleras i tre olika hastigheter. Fungerar på alla typer av material, med passar bäst för grytor med non-stick beläggning. Passar mindre bra till gröt eller mat av tjockare konsistens. Benen tas enkelt av efter användning och kan diskas i maskin. Handtaget ska dock inte diskas, bara torkas av.

Gå till shoppen

2. Fiffigt durkslag

Vad sägs om ett durkslag som går att fästa på alla kastruller och stekpannor? Smidigt, enkelt och sparar massor av plats i skåpen!

Durkslag och avhällare
Trångt i köket? Då har vi det perfekta durkslaget för dig. Detta durkslag tar inte bara liten plats, det passar även alla olika typer av grytor, stekpannor och skålar. Passar lika bra att hälla av pastavattnet med som att hälla bort överflödigt stekfett. Eller skölj dina vindruvor direkt i skålen och häll av. Durkslaget är gjort i silikon och är därför extra följsamt och hålls på plats med hjälp av två klämmor. Klämmorna gör att man med bara en hand kan hälla av vattnet. Ett lätthanterligt durkslag med flera funktioner som är enkelt att förvara.

Gå till shoppen

3. Doseringstratt

Glöm allt om spill och kladd när du gör bakverk eller fina uppläggningar. Doseringstratten Jonas of Sweden gör det busenkelt att portionera perfekt och kontrollerat. Rymmer 0,5 liter.

Doseringstratt Jonas Of Sweden
Smidig doseringstratt på 0,5 liter med handtag och plastkork för enkel portionering. Med doseringstratten kan du få till snygga upplägg, göra jämna och fina bakverk, plättar, ischoklad, knäck med mera. Snabbt och enkelt fördelar du lika mycket varje gång. Dessutom blir det mindre spill och kladd i köket eftersom du har bättre kontroll. Perfekt hjälpmedel i köket!

Gå till shoppen

4. Keramisk multistekpanna

Försöker du dra ner på fettet när du lagar mat? Här är den enklaste lösningen! Den keramiska non-stick multistekpannan kräver inget fett för ett lyckat resultat!

Keramisk multistekpanna 4.5 L
Trött på mat som bränner fast och matfett som bränns? Eller försöker du dra ner på fettet i din matlagning? Då har vi lösningen! Laga hälsosammare mat för hela familjen med vår keramiska non-stick multistekpanna! Tack vare den keramiska non-stick beläggningen så behövs varken smör eller olja i matlagningen med denna stekpanna. Den är även fri från PTFE och PFOA och lämnar inte flagor eller flisor i din mat. Botten på multistekpannan har en induktionsplatta av rostfritt stål, vilket värmer upp pannan snabbt och gör att den fungerar lika bra på alla typer av spishällar. Multistekpannan kan både användas som gryta, wokpanna och stekpanna på spisen, men fungerar precis lika bra i ugnen som långpanna eller ugnsfat då multistekpannan är värmetålig och klarar temperaturer upp till 180 °C med lock, och 250 °C utan lock. Förutom en fantastisk multistekpanna så ingår även ett ångkoksgaller, en frityrkorg och ett glaslock. Detta ingår: - Stekpanna - Glaslock - Frityrkorg - Ångkoksgaller Ångkoksgaller

Gå till shoppen

5. Springform med handtag

Nu är det enklare än någonsin att ta med kakan till festen! Med det här setet kan du lätt och smidigt transportera din kaka utan att riskera att den blir kantstött!

Springformset med lock
Baka och ta med! Praktiskt springformsset i non-stick-stål. Setet består av en rund springform med extra stor botten, vilket underlättar servering från fatet, en sockerkaksinsats och pricken över i – ett rejält lock med handtag som underlättar förvaring och transport av den färdiga kakan. Springformen har avtagbar botten som gör det enkelt att lyfta ur det färdiggräddade bakverket. Formen funkar perfekt till alla flan, pajer, mjuka kakor m m.

Gå till shoppen

6. Perfekt rulltårta – varje gång

Nu kan du baka en egen rulltårta som är lika perfekt som den du köper på konditoriet! Med silikonbakmattan och tillhörande spatel är det i princip omöjligt att misslyckas.

Bakmatta för rulltårta
Flexibel silikonbakmatta och spatel som underlättar vid bakning. Passar perfekt när du t.ex. gör rulltårta, eftersom du både kan grädda tårtan på den och sedan använda den för att rulla ihop rulltårtan. Bakmattan har dessutom kanter som gör att innehållet inte flyter ut vid gräddning. Tål frys, ugn och diskmaskin.

Gå till shoppen

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar