Därför väljer varannan svensk att köpa julklappar online

Därför väljer varannan svensk att köpa julklappar online
Julhandeln väntas slå nya rekord 2017. Allt fler svenskar väljer dessutom att handla klapparna på nätet – här är de främsta skälen.
Annons

Annons från Svensk Damtidning shop

Julen närmar sig med stormsteg.

Hur handlar du helst dina julklappar? Bild: IBL Bildbyrå

Och även om många av oss har en ambition att minska antalet julklappar blir det nästan alltid ett par ändå.

Varje kvartal tar PostNord i samarbete med Svensk Digital Handel och HUI Research fram den så kallade E-barometern för att följa trender inom den svenska e-handeln.

Annons

Enligt prognos väntas julhandeln slå nya rekord. Svenskarna väntas handla för totalt cirka 20 miljarder kronor och nästan var tredje julklapp 2017 kommer att köpas online.

Bekvämligheten är viktigast

Nästan varannan svensk tror att de kommer att köpa minst en julklapp via nätet.

Och den främsta drivkraften till näthandeln är bekvämlighet. Tidigare ansågs förmånen att slippa trängas i butiker vara en stark drivkraft, men enligt undersökningen har den orsaken tappat i placering jämfört med tidigare år.

Bild: Shutterstock/IBL

I stället tycker julklappsköparna att det större utbudet online är ett allt viktigare skäl till att välja nätbutiker framför fysiska butiker.

Enligt E-barometern har nätshopparna dessutom en ambition att vara ute i god tid.

De flesta hoppas ha den mesta av sin julklappsshopping klar redan till den 9 december.

Bild: IBL Bildbyrå

Den viktigaste orsaken till att köpa julklappar på internet i stället för i butik:

1. Det är enklare/bekvämare (26 procent)

2. För att slippa trängas i affärerna/julruschen (15 procent)

2. Det är billigare (15 procent)

4. Det finns ett större utbud (13 procent)

5. För att spara tid  (10 procent)

6. Varan finns inte där jag bor (9 procent)

7. Det är lättare att jämföra priser (6 procent)

8. Varan levereras direkt hem till mig (3 procent)

9. Det är långt till affären (1 procent)

9. Annat (1 procent)

Källa: E-barometern Q3

Låga priser – snabba leveranser – fri frakt över 300 kronor

Guldpläterat armband Venus med strass Bisou
Ett vackert armband från svenska Bisou med venussymbol som tagits fram för att hylla alla kvinnor. Armbandet är guldpläterat och prytt med ett strassbeklätt venustecken och fyra ringar. Armbandet kommer i en vacker ask i en ljusrosa färg med en insida av lyxig sammet.

Gå till shoppen

Svinhårsborstar 2-pack
Drömmer du om att få fason på dit torra och frissiga hår, då kommer svinhårsborsten bli din bästa vän. Att investera i en riktigt bra svinhårsborste är klokt, då dessa borstar inte bara reder ut tovor utan de är också skonsammare mot håret än vanliga borstar. De hjälper även hårbotten med blodcirkulation, syresättning och fördelar de naturliga fetterna jämt över hela hårets längd, vilket resulterar i ett mjukt och glansigare hår som växer bättre. Dessa två borstar passar lika bra till kort och tunt hår som till långt och tjockt hår, då de är förstärkta med nylonborst tillsammans med svinhåret. Och den lilla borsten är perfekt att slänga med i handväskan eller på resan!

Gå till shoppen

Draperad klänning TinaTunika, finns i två olika färger
En draperad klänning som är smickrande för alla former och som passar till både vardag och fest. Klä upp med vackra smycken och klackar eller använd till sneakers och skinnjacka. Klänningen är gjord i trikå och har ett mycket fint fall, smickrande drapering framtill och perfekt längd som slutar under knäna. Klänningen finns i trendigt paisleymönster och klassisk marinblå i stl S-XXL.

Gå till shoppen

Örhängen Made A Part
Glamour i sin snyggaste färg! Vackra metallörhängen i rosé med färgade glasstenar från svenska märket Made A Part. Med dessa tjusiga örhängen behövs inget mer, de sticker ut och lyfter vilken outfit som helst! De fina stenarna kommer garanterat skapa och sprida extra gnistor i just din dag - oavsett outfit, tillfälle eller humör.

Gå till shoppen

Dessertskålar Kastehelmi Iittala 4-pack
Kastehelmi dessertskål från Iittala är designad av Oiva Toikka. Kastehelmi betyder ”daggdroppe” och serien har fått sitt namn efter de små glaspärlorna som karakteriserar serien. Idén till dropparna kom till när Oiva Toikka ville hitta ett sätt att dölja skarvarna som bildades under produktionen. Idag är Kastehelmi en av Iittalas mest älskade serier och dessertskålen på fot i denna klara färg blir en lyxig detalj på bordet!

Gå till shoppen

Morgonrock Ceannis
Underbart mjuk, fluffig och lyxig morgonrock i microfleece från Ceannis i en vacker ljusrosa färg! Något man verkligen bara vill svepa om sig själv och mysa omkring i. Perfekt gåva till dig själv eller till någon du tycker mycket om.

Gå till shoppen

Artikeln publicerades först på Hemmets.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar