Bilderna från paradisön avslöjar – Sofia visar upp sin privata sida

Prinsessor behöver också ett andningshål ibland. Har man en gång varit van vid ett friare liv är det kanske inte så konstigt att man saknar det mellan varven?

I juni kunde prinsessan Sofia fira fyra år som prinsessa. Det var ju sommaren 2015 som hon sa ja till prins Carl Philip och tog sitt kliv in i kungafamiljen. En ganska annorlunda värld för en dalkulla från Älvdalen.

Men drottning Silvia såg till att hon fick proffsigaste hovladyn, grevinnan Kirstine von Blixen-Finecke som mentor, och prinsessan Sofia fann sig snabbt till rätta i sin nya roll.

Kirstine von Blixen-Finecke

Kirstine von Blixen-Finecke var rektor i Sofias prinsesskola.

Men det hindrar ju inte att det är skönt med lite frihet ibland! Som på Capri i helgen, när väninnan Carolina Pihl gifte sig och hela kompisgänget flög ner.

Prinsessan Sofia var en av tre tärnor, klädd i nattsvart halterneckklänning med gigantisk ryggrosett, nyshoppad från Asos. Och här, med sina ”gamla” vänner, kunde hon slappna av på riktigt.

Prinsessan Sofia i den svarta tärnklänningen med draperad rygg från Asos.

Klänningen med den draperade ryggen, shoppad från Asos.

Prinsessan Sofias lilla svarta

Hon kunde ha svart trots att det var bröllop och trots att det är en färg som (om man ska vara petnoga!) inte riktigt stämmer med den kungliga klädkoden i just det fallet.

Hon kunde ha sin djärva ryggringning och behövde inte bry sig ett dugg om att hennes tatueringar råkade titta fram då och då. Och när bröllopsfesten tog vid, stod hon i vimlet av smokingklädda gäster och var bara sig själv.

Prinsessan Sofia på Capri.

La Dolce Vita på Capri!

Sofia utstrålade samma glädje och samma sorglöshet som hon gör när man ser henne ute med sina vänner i Stockholmsvimlet. I hennes nya liv som prinsessa av Sverige är det ju så många fler regler att tänka på, så många dresscodes och så mycket kungligt protokoll.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip i Stockholmsnatten.

Sofia och Carl Philip på smokingkalas i Stockholm.

Prinsessan Sofia i sin kungliga roll.

Den kungliga rollen är stramare.

Men den här kvällen fick hon njuta av Capri och lite sorglöst La Dolce Vita, medan ljuslyktorna glimmade i det italienska sammetsmörkret. Har man en gång varit van vid ett friare liv är det kanske inte så konstigt att man saknar det ibland.

Men numera utstrålar prinsessan en naturlig säkerhet som visar att hon verkligen funnit sig väl tillrätta i sitt liv som kunglig – så väl att hon utan problem kan tillåta sig små avsteg.

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: