Bilderna på Victoria väcker frågor efter avvikande beteendet

25 apr, 2023, 08:04 

Nu väcks frågor om kronprinsessans beteende.

Annons

Kronprinsessan Victoria är en av kungafamiljens hårdast arbetande medlemmar. Det är ju trots allt hon som en dag ska stå som Sveriges drottning.

Men nu väcks frågor kring hennes beteende på offentliga uppdrag – hur bär hon sig åt?

Modeexpertens dom om Victorias val
Modeexpertens dom om Victorias val

Kronprinsessan Victorias hektiska schema

Kungafamiljen jobbar i princip året om – till och med på julafton. Ett fullspäckat schema, och det är en stor bredd på uppgifterna som de möter varje dag.

Kikar man in i kronprinsessan schema denna vecka, ser vi prov på just det:

Hon ska närvara vid Barnhjärnans dag, inviga Stockholm Norvik hamn och utbilda sig vid Försvarsmakten – för att bara nämna några.

Och inte heller gör hon det på slentrian. Victoria verkar ha full koll på exakt allting hon medverkar vid, och lyssnar intresserat och engagerat. Det handlar ju såklart om ett genuint intresse, och kronprinsessan ser givetvis till att läsa in sig på ämnet som ska avhandlas dagen till ära.

Kronprinsessan Victoria under en ceremoni på Garnisonens dag 2022.
Kronprinsessan Victoria under en ceremoni på Garnisonens dag 2022.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels beteende väcker frågor

Men det här har också väckt frågor, bland "vanligt" folk som kanske lätt tappar intresset på ett långtråkigt möte eller en dragning av chefen.

Annons

Just det lyfter Twitter-användaren Axel Karlsson för sina 10 000 följare på plattformen. Det verkar inte som att han önskar byta plats med våra kungligheter:

"Tränar de i kungafamiljen bort gäspreflexen?"" frågar han sig bland annat skämtsamt och undrar hur de lyckas hålla sig "vakna och alerta under de långa och tråkiga invigningar, banketter och ceremonier de tvingas närvara vid."

Det kommer snabbt in svar, av folk som noterat samma sak, och som imponeras av deras outtröttliga engagemang.

"När det gäller kronprinsessan får jag nästan intrycket att hon ÄR genuint intresserad av allt hon är på." Skriver en användare och får medhåll.

"Faktiskt sant. Har träffat henne i jobbet en gång och hon verkade intresserad, prins Daniel däremot var JÄKLIGT intresserad."

Sedan bara öser lovorden in:

"Prins Daniel verkar dessutom ha ett fantastiskt minne för namn och ansikten."

Ja, visst undrar man hur det går till – de är riktiga kungliga proffs!

Foto: TT

Annons