Bildextra! Allt om den kungliga festkvällen i London

Vad bjöds det på för mat? Vilka tiaror användes och vilka designers har skapat de fantastiska klänningarna? Vi har svaren!

Det glittrade och glimmade verkligen under onsdagskvällen då de brittiska kungligheterna tog emot kung Felipe och drottning Letizia på Buckingham Palace. Det spanska kungaparet är just nu på statsbesök i Storbritannien och de allra vackraste juvelerna hade förstås tagits fram för den högtidliga banketten.

De var nästan som att de kungliga försökte överträffa varandra i fråga om elegans och stil.Drottning Elizabeth bar en vit klänning med den brasilianska akvamarin-tiaran i håret och matchande juveler. Drottningen av Spanien var, även hon, superflott i en röd klänning som lämnade axlarna bara. Klänningen är signerad Felipe Varela. Letizia hade sin svärmors tiara i håret, den vackra Fleur de Lys tiaran.

Det blev en spetsklänning från Marchesa i puderrosa för prins Williams maka. Kate bar en diamant och pärl-tiara som kallas Cambridge Lovers Knot tiara, som burits av prinsessan Diana, om halsen hängde drottningens vackra rubinhalsband.

https://www.instagram.com/p/BWdZz8MAdgK/?tagged=buckinghampalace

Maten de åt gick heller inte av för hackor. Man startade med pocherad laxfilé med fänkål och en vitvinssås, sedan blev det biff från Skottland med tryfflar och madeirasås samt potatisfondant och en sallad med rädisor. Till efterrätt serverades en chokladtårta med hallon.

Se fler bilder från kvällen:

 

Foto: Stella Pictures, Instagram