Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bröt upp med hovet – ex-anställd bryter tystnaden om Victorias beteende

18 maj, 2024, 05:00 
Före detta hovmarskalken Karolin A. Johansson berättar om hur det var att jobba med kronprinsessan Victoria i sju år.
Annons
7 saker du inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria har sedan ung ålder drillats för att en dag bli Sveriges drottning. Hon vet vilket hårt arbete som krävs för att representera det svenska kungahuset och har i sin nuvarande roll ett schema som kräver att hon jobbar mycket.

Till sin hjälp har hon flera personer. Karolin A. Johanson jobbade som hovmarskalk och chef för H.K.H. Kronprinsessans hovstat i sju år, men bestämde sig för att lämna sitt uppdrag 2019.

För Svensk Damtidning berättar Karolin A. Johanson om hur det var att jobba så nära kronprinsessan Victoria – och hur hon upplevde sin sju år långa tid på hovet.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria har mycket att stå i.Anders Wiklund/TT

Så är det att jobba med Victoria

Karolin A. Johanson hade innan tiden på hovet jobbat på Regeringskansliet, där hon varit pressekreterare hos dåvarande kultur- och idrottsministern Lena Adelsohn Liljeroth.

När hon tackade ja till rollen som hovmarskalk och chef så var arbetsuppgifterna varierande, som bland annat handlade om att ha hand om Victorias officiella program.

– Väldigt mycket arbete och vansinnigt roligt. Jag är så tacksam att ha fått förtroendet att stå bakom kronprinsessan för att hjälpa och stötta, säger Karolin om sin tid på hovet och fortsätter:

Annons

– Att se kronprinsessan möta människor och med sin outtömliga nyfikenhet få dem att berätta om sig själva och vad de gör, det är lika inspirerande varje gång.

Karolin A. Johanson
Karolin A. Johanson jobbade tillsammans med kronprinsessan Victoria i sju år.

Så är Victoria som chef

Även om det var en intensiv arbetsperiod, har Karolin A. Johanson bara gott att säga om sin tidigare chef, kronprinsessan Victoria.

Annons

– Jag har aldrig träffat en människa som är så omtänksam, varm och klok. Men oavsett hur mycket vi hörs framöver så finns hon alltid i hjärtat. Hon har verkligen gjort avtryck, säger hon.

Så fint att höra!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Karolin A. Johanson beskriver kronprinsessan Victoria som en omtänksam och varm person.Karin Törnblom / TT

Foto: TT

Annons