Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris går inte längre att känna igen – är helt personlighetsförändrad

10 jul, 2023, 09:30 

Chris O'Neill visar upp ett helt annat beteende – och syns nu alltmer i det kungliga rampljuset.

Annons

Chris O'Neill är känd för att ligga lågt. Han har aldrig haft något intresse av att synas i det kungliga rampljuset, vilket blev tydligt då han en gång i tiden tackade nej till sin kungliga titel.

Madeleines romantiska kärleksögonblick med Chris – allt filmas!Brand logo
Madeleines romantiska kärleksögonblick med Chris – allt filmas!

Han hade då behövt lämna sitt businessjobb och den finansbransch han kommit att älska. För Chris var detta inget alternativ, trots att han hade förälskat sig i prinsessan Madeleine.

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det, sa han till King Magazine 2018.

Annons
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Chris lämnade Victoria på födelsedagen

Att Chris prioriterar sitt jobb framför kungliga tillställningar är inget nytt. Ifjol lämnade han hastigt Öland, strax innan kronprinsessan Victorias födelsedag, för att resa hem till USA och jobba.

– Chris försöker vara med på sånt här så mycket som han kan, men nu kan han tyvärr inte vara det eftersom han kommer befinna sig i USA för att arbeta ett par dagar, tyvärr, bekräftade hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Dam.

Annons

Beslutet mottogs inte helt bra. Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall var oförstående till Chris beslut och undrade vad det var som var så viktigt att han inte kunde stanna kvar i Sverige.

– I mina ögon måste det vara något oerhört viktigt som han måste göra, om man missar Victorias 45-årsdag. Ju mer jag tänker på det, desto obegripligare blir det. Det vore spännande vad han ska göra som inte går att sköta via datorn från Öland, sa han.

Chris nya beteende – bilderna visar

Men bara det senaste året verkar mycket ha förändrats. Chris har börjat dyka upp på fler tillställningar i Sverige och den 6 juni deltog han i nationaldagsfirandet för första gången på fem år.

Annons

På bilder kunde man se hur han stod vi Madeleines sida, applåderade lite lätt när artisterna uppträdde på Skansen och hur han sedan la handen på sin frus rygg när det var dags att lämna festligheterna.

Samma sak gjorde han under sin brorsdotters bröllop, då han hela tiden såg till att befinna sig i Madeleines närhet och visa sin stora kärlek och uppskattning till sin älskade fru.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill lägger en hand på prinsessan Madeleine när de lämnar firandet på Skansen.

Elaine Eksvärd: ”Otroligt smart”

Att Chris syns i offentligheten alltmer, och visar sina kärleksgester, kan ha sin förklaring i att han och Madeleine kommer flytta till Sverige nästa år – en flytt som blev uppskjuten tidigare i år.

Annons

Retorikexperten Elaine Eksvärd är övertygad om att vi kommer få se arbetshästen Chris O'Neill ta en allt större plats i den kungliga offentligheten.

– De ska ju flytta till Sverige så förutsättningarna har ökat. Det är otroligt smart, det tror jag vem som helst hade gjort som vill ha goda relationer med sin svärföräldrar, kungliga eller inte, och i hans fall kommer en helt nation på köpet. Jag tror att han tycker det är värt ansträngningen, om han nu tycker att det är någon ansträngning, säger hon till Svensk Damtidning.

Kungafamiljen
Chris O'Neill har den senaste tiden synts alltmer i den kungliga offentligheten. Här fotograferas han med kungafamiljen i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni.

Foto: TT

Annons