Därför gifter sig prins Felix på två olika platser

Så har då hovet i Luxemburg offentliggjort att prins Felix och Claire gifter sig i början av hösten.

Inte ens ett år har gått sedan storhertigparet Henri och Maria Teresa av Luxemburg bjöd in de kungliga släktingarna till äldste sonens, arvprins Guillaumes, bröllop. Nu är det dags igen.

Står på tur

Nästäldste barnet i familjen, prins Felix, står nu på tur att säga oui till tyskfödda Claire Lademacher.

Olika bröllopsdatum – och platser

Det blir en borgerlig vigsel och en kyrklig. Olika bröllopsdatum är vi vana vid när det gäller kungliga bröllop på kontinenten.

Men prins Felix och Claire överraskar med att gifta sig på två olika platser – i två olika länder. Så internationellt!

Det blivande brudparet kommer från Luxemburg (han) och Tyskland (hon).

Nära Claires hemstad

Den borgerliga ceremonin äger rum den 17 september i tyska Königstein. Platsen har de valt för att den ligger nära Claires hemstad Frankfurt.

Brudens hemland

Enligt uppgift är det tradition i furstehuset att bröllop går av stapeln i brudens hemland, med undantag för kronprinsen som ska gifta sig i Luxemburg.

Har råd med många gäster

Brudens familj skulle mycket väl kunna bekosta bröllopet. Claire Lademacher har ingen gammal förmögenhet som Felix, men det saknas knappast kapital. Hennes pappa gjorde sig en förmögenhet på omkring 600 miljoner euro när Claire var tonåring.

Claire Margareta Lademacher föddes den 21 mars 1985 i Filderstadt i Tyskland. Hon är Hartmuts och Gabriele Lademachers andra barn. Claires bror heter också Felix, precis som hennes fästman. Hon tillbringade sin barndom med sin familj i Usingen i Tyskland.

Bor både i Tyskland och i USA

Claires föräldrar bor numera växelvis i Tyskland, mest i Berlin och Frankfurt, och i Atlanta i USA. För några år sedan bodde Claires mor och far i Taunus, en liten stad i Nordöstra Frankfurt känd för både sitt vackra landskap och för att vara en omtyckt bostadsort för förmöget finansfolk.

Förutom sitt modersmål tyska talar Claire engelska, franska och italienska. Hon är som klippt och skuren för att konversera kungligheter från alla hörn i Europa. Prins Felix talar själv en rad språk, så där har de många fördelar i umgängeslivet.

Södra Frankrike

Några dagar efter den borgerliga vigseln i Tyskland, får bröllopsgästerna åka till södra Frankrike. Kyrkan ligger bara en timmes bilresa från storhertigfamiljens semesterhem nära Bormes-les-Mimosas. Prins Felix kommer att känna sig som hemma, när han skrider till altaret.

Pampigt

Det är nämligen där den kyrkliga vigseln är inbokad i Sainte Marie-Madeleine de Saint-Maximin-la-Sainte-Baume basilika. Se filmen nedan och beundra den stora, anrika gotiska byggnaden.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Grand Ducal/Hovets hemsida, Stella Pictures, All over press

httpv://www.youtube.com/watch?v=SLQpwJ984y4

Läs mer:

Allt om Europas nya prinsessa>>

Tredje bröllopet för storhertig Henri>>

Mer på Furstehuset av Luxemburgs hemsida>>