Därför har Victoria tagit av sig vigselringen

ädla metaller som guld och platina.

Här är bilderna på kronprinsessan Victoria från dagens uppdrag – och de har väckt frågor: Platsen på hennes ringfinger gapar tom.
Se filmen: Victoria och Daniel är tillbaka efter semestern!
Slå på ljud

 

De är själva symbolen för Victorias och Daniels kärlek. Men när kronprinsessan i dag anlände för dagens uppdrag, så var det tomt på hennes vänstra ringfinger. Både hennes vigselring och hennes förlovningsring saknades, precis som vid förra veckans besök, och det är ett faktum som har väckt frågor.

Kronprinsessan Victoria utan sina ringar

Platsen på Victorias vänstra ringfinger gapar tom.

Det är ju inte första gången som Victoria lämnar ringarna hemma, och det har sin speciella förklaring:

– Kronprinsessan har kontaktallergi sedan flera år tillbaka och när den blommar upp tar hon klokt nog av sig ringarna, säger Svensk Dams Ellen Myrgård-Lindén.

– Under de perioderna har man ibland kunnat se att huden på hennes vänstra ringfinger är röd och irriterad.

Symptomen på ett kontaktallergiskt eksem är ju just rodnad i huden, svullnad och ibland små vätske­fyllda blåsor – och man kan utveckla allergi mot alla metaller, även ädla metaller som guld och platina.

Allt det här känns sannolikt väldigt tråkigt för kronprinsessan, som flera gånger har pratat om hur mycket hon värdesätter sina ringar.

Kronprinsessan Victorias ringar

Kronprinsessans kärleksringar: Ibland är de på och ibland är de av. Senast vi såg dem på var i början av augusti, när Victoria höll tal i samband med Pride.

Victoria och Daniel hos WIP:sthlm

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hos ateljéföreningen WIP-sthlm

Victoria och Daniel är igång efter semestern.

Men själva besöket då? Ja, WIP:sthlm i Årstaberg söder om Stockholm är Sveriges största ateljéförening och drivs av ett hundratal konstnärer. Den har funnits sedan 2006 och syftet är att skapa en organisation där konstnärer kan samarbeta kring idéer och arbetsutrymmen.

– Kronprinsessparet vill uppmärksamma denna del av kultursektorn och samtala om förutsättningarna för konstnärers yrkesutövning i pandemitider, säger Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besöker ateljéföreningen WIP-Sthlm

Kronprinsessparet med konstnärerna Olof Tällström och Ebba Matz samt Malvin Karlsson och Emma Hartman från Wip:sthlm.

Det här är nickelallergi

Nickelallergi är den vanligaste av de så kallade kontaktallergierna.

En kontaktallergi innebär att huden blir sjuk när den kommer i kontakt med ett visst ämne, exempelvis nickel. Oftast börjar det med röda kliande utslag, svullnad, knottror och ibland blåsor. Så småningom blir huden torr och det kan bildas sprickor.

Källa: 1177 Vårdguiden.

Kronprinsessan Victoria

Foto: Jonas Ekströmer/TT.