De är själva symbolen för Victorias och Daniels kärlek. Men när kronprinsessan i dag anlände för dagens uppdrag, så var det tomt på hennes vänstra ringfinger. Både hennes vigselring och hennes förlovningsring saknades, precis som vid förra veckans besök, och det är ett faktum som har väckt frågor.

Platsen på Victorias vänstra ringfinger gapar tom.
Det är ju inte första gången som Victoria lämnar ringarna hemma, och det har sin speciella förklaring:
– Kronprinsessan har kontaktallergi sedan flera år tillbaka och när den blommar upp tar hon klokt nog av sig ringarna, säger Svensk Dams Ellen Myrgård-Lindén.
– Under de perioderna har man ibland kunnat se att huden på hennes vänstra ringfinger är röd och irriterad.
Symptomen på ett kontaktallergiskt eksem är ju just rodnad i huden, svullnad och ibland små vätskefyllda blåsor – och man kan utveckla allergi mot alla metaller, även ädla metaller som guld och platina.
Allt det här känns sannolikt väldigt tråkigt för kronprinsessan, som flera gånger har pratat om hur mycket hon värdesätter sina ringar.

Kronprinsessans kärleksringar: Ibland är de på och ibland är de av. Senast vi såg dem på var i början av augusti, när Victoria höll tal i samband med Pride.
Victoria och Daniel hos WIP:sthlm

Victoria och Daniel är igång efter semestern.
Men själva besöket då? Ja, WIP:sthlm i Årstaberg söder om Stockholm är Sveriges största ateljéförening och drivs av ett hundratal konstnärer. Den har funnits sedan 2006 och syftet är att skapa en organisation där konstnärer kan samarbeta kring idéer och arbetsutrymmen.
– Kronprinsessparet vill uppmärksamma denna del av kultursektorn och samtala om förutsättningarna för konstnärers yrkesutövning i pandemitider, säger Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

Kronprinsessparet med konstnärerna Olof Tällström och Ebba Matz samt Malvin Karlsson och Emma Hartman från Wip:sthlm.
Det här är nickelallergi
Nickelallergi är den vanligaste av de så kallade kontaktallergierna.
En kontaktallergi innebär att huden blir sjuk när den kommer i kontakt med ett visst ämne, exempelvis nickel. Oftast börjar det med röda kliande utslag, svullnad, knottror och ibland blåsor. Så småningom blir huden torr och det kan bildas sprickor.
Källa: 1177 Vårdguiden.

Foto: Jonas Ekströmer/TT.