Det här åt gästerna - menyn från kungens fest
- AvJohanna Lejon
- Tipsa oss!
När man fyller 70 år sparar man inte på krutet. I alla fall inte om man är kungen. Här är den flotta menyn på festen i går.
Det var vackert och vårigt uppdukat på banketten i Rikssalen på Kungliga slottet. Och menyn var givetvis komponerad efter april härliga primörer. Här är hela menyn:
Förrätt:
Gravad Hjälmaregös bakad i brynt smör
med sotad och kokt vit sparris, 63-graders Sandaägg och forellrom
Huvudrätt:
Helstekt renkalvytterfilé med rostad mandel,
DIREKTRAPPORTERING
Svensk Dam DirektChatta med oss härAllt nytt om kungligt och nöje
marinerad och lättrökt innerfilé, morotsvariation och vindruvssky
Efterrätt:
Rabarbermousse med inkokt rabarber, rabarbersorbet med lakritsrot,
täckt i vit choklad och rabarberlag
Foto: Kungahuset