Haakon och Mette-Marit festade med mångmiljonärer

mette-marit

När en god vän till kronprinsfamiljen fyllde 50 år och firade detta med ett stort party så var givetvis kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit inbjudna. Se bilderna!

Den här sommaren har vi fått se ovanligt många fina bilder på kronprinsessan Mette-Marits semester. Hon har varit väldigt generös med att dela med sig av sin sommar på Instagram. Ett exempel var när hon berättade att hon äntligen fått träffa sitt “barnbarn“.

Men just dessa bilder har tagits av en av proffsfotograf som stod utanför festlokalen i centrala Oslo där man firade en av Norges rikaste man Olav Hindahl Selvaag, som ni ser på bilden här under, och hans hustru Kristin Lien.

Olav Selvaag

Både Olav och Kristin fyllde nydligen 50 år ungefär och passade därför på att ordna en gemensam fest med några av landets rikaste och med inflytelserika personer.

Olav Hindahl Selvaag är också aktiv i Kronprinsparets Humanitære Fond och känner Haakon och Mette-Marit sedan många år.

Flera mångmiljonärer inbjudna

Med under festen var flera av landets andra mångmiljonärer samt kronprins Haakon med hustru kronprinsessan Mette-Marit.

Haakon Mette-Marit

Drabbades förra året av en svår sjukdom

mette-marit

Det är verkligen roligt att de att den norska kronprinsessan ändå är vid gott mod trots sin sjukdom, hon drabbades ju av kronisk lungfibros och tvingades därför lägga om stora delar av sitt arbete och liv.

Sedan nyheten om kronprinsessan Mette-Matrits sjukdom kom ut i oktober förra året har Mette-Marit bara deltagit under 34 officiella uppdrag.

Färre uppdrag för kronprinsessan

Det är en nedgång på 73% i förhållande till samma period förra året. Då hade Mette-Marit faktiskt hela 126 uppdrag i den kungliga kalendern, skriver den norska tidningen VG.

Men det är ändå en tröst att se kronprinsessan kunna hålla sin besvärliga sjukdom i schack, hon ser ändå alltid glad ut och gör sitt bästa trots allt. Norska tidningar menar att Mette-Marit inte vill visa omgivningen hur dåligt hon mår vissa dagar.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: