Hela kungafamiljen närvarar vid viktiga dagen – förutom Madeleine

Efter en lång sommar är prinsessan Madeleine tillbaka i USA. Det dröjer dock inte länge förrän hon återvänder till Sverige, trots detta missar hon Riksdagens öppnade – för andra året i rad.

Varje år sker en högtidlig sammankomst för att öppna riksdagen och inleda ett nytt valår. Dagen börjar med en gudstjänst i Storkyrkan i Stockholm, därefter förflyttar alla sig till riksdagen där kungen öppnar riksmötet. Dagen avslutas sedan med en föreställning på kvällen.

Det har alltid varit givet att medlemmarna från kungafamiljen närvarar vid denna högtidliga dag, men förra året lyste två personer med sin frånvaro – prinsessan Madeleine och hennes Chris O’Neill.

Drottning Silvia vid förra årets öppnande av Riksdagen.

Drottning Silvia vid förra årets öppnande av Riksdagen.

Prinsessan Madeleine och hennes familj har som vi vet befunnit sig en längre period i Sverige nu under sommaren och hunnit med en hel del officiella uppdrag, men tidigare i veckan var det dags att flyga tillbaka till USA.

Madeleine kommer till Bokmässan

I slutet av september kommer prinsessan Madeleine att återvända till Sverige för bokmässan i Göteborg, med anledning av sin bok “Stella och hemligheten” som släpptes i juni tidigare i år. Bokmässan startar den 26 september och Riksdagens öppnande sker den 10 september. Kanske har Madeleine åtaganden i USA som hindrar henne från att resa hem till Sverige tidigare. Precis som föregående år missar alltså Madeleine firandet.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: