Hovet avslöjar! Prins Daniel på hemligt polisuppdrag

Prins Daniel på hemligt uppdrag – med Stockholmspolisen. Nu avslöjar hovet sanningen om prinsen uppdrag i förra veckan.

I förra veckan fick prins Daniel möjlighet att följa med Stockholmspolisens ungdomsgrupp under ett av deras kvälls- och nattpass på Norrmalm. Det avslöjar hovet nu.

Prinsen, klädd i polotröja och dubbelknäppt kavaj, besökte också flera organisationer som arbetar för stadens unga, bland annat Vasastadens fritidsgård, Maria Ungdom och Ungdomsjouren, samt personalen vid trygghetskontoret på Sergels torg.

– Jag är tacksam för möjligheten att möta några av alla de goda krafter som arbetar för att staden ska vara en säker och trygg plats för våra unga, säger prins Daniel.

Prins Daniel hyllar polisen

– Poliser, ”fältare”, ordningsvakter, vårdpersonal med flera gör ett stort och viktigt arbete i miljöer som ofta är stökiga och krävande. Deras insatser betyder oerhört mycket för att förebygga allvarliga samhällsproblem som brottslighet och utanförskap.

Prins Daniel på uppdrag med Stockholmspolisens ungdomsgrupp.

Prins Daniel på uppdrag med Stockholmspolisens ungdomsgrupp.

Senare på natten följde prinsen också med under polisens arbete i områden där det förekommer ungdomsbrottslighet för att få information och kunskap om de polisinsatser som görs.

Foto: TT, Instagram.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: