Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets oväntade besked: Chris O'Neill har blivit tysk medborgare

29 jun, 2023, 07:26 

Chris O'Neill blev tysk medborgare tidigare i år.

Annons

Prinsessan Madeleine och barnen är alla svenska medborgare – men inte maken Chris O'Neill. När han gifte sig med Madeleine 2013 tackade han nej till kunglig titel och att bli svensk medborgare var inte aktuellt.

Därför vägrar Chris O'Neill prinstitelBrand logo
Därför vägrar Chris O'Neill prinstitel

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det, sa Chris bestämt när han 2018 blev intervjuad om saken av Magazinet King.

I stället har Chris haft två medborgarskap, ett brittiskt och ett amerikanskt, men nu har han sett till att bli medborgare i ytterligare ett land, rapporterar Expressen.

Hovets svar på Chris nya medborgarskap

Men inte heller den här gången handlar det om ett svenskt medborgarskap. I stället har Chris, som är berättigad ett tyskt medborgarskap tack vare sin mamma, ansökt om ett nytt medborgskap i Tyskland.

Annons

Ärendet har nu beviljats, bekräftar hovet för Expressen.

– Han ansökte om nytt pass via tyska ambassaden i Stockholm och fick nyligen, efter vederbörlig administration, ärendet beviljat, säger Margareta Thorgren till tidningen.

Stoppar flytten till Sverige

Tidigare i veckan stod det klart att Madeleines och familjens flytt till Sverige skjuts upp till 2024. Enligt hovet beror det på att saker tagit längre tid än förväntat.

Samtidigt uppger hovet att det inte handlar om vare sig migrationsansökan eller villaförsäljning, något kungaexperten Herman Lindqvist ställer sig frågande till.

– Det kan vara så att de får längre tid med migrationsansökan och allt det där. Dessutom är villan inte såld. De här två sakerna kan visst vara bidragande till att man bromsar flytten, säger han till Svensk Damtidning.

Foto: TT

Annons