Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kändiskvinnan avslöjar kungens beteende bakom kamerorna – Silvia gör tvärtom

16 jun, 2023, 10:00 

För Svensk Damtidning berättar Marianne Mörck om mötena med kungen.

Annons

Marianne Mörck har med sin karisma på scen blivit en av Sveriges mest folkkära skådespelerskor. Ett kvitto på hennes storhet var bland annat när hon fick äran att tända ljuset i SVT på julafton och välkomna tittarna in i Kalle Ankas värld.

Hemliga kvinnorna kring drottning SilviaBrand logo
Hemliga kvinnorna kring drottning Silvia

Schemat är ständigt nedklottrat med nya föreställningar och Marianne har varit med länge i gemet, något som gjorde att hon tilldelades medaljen Litteris et Artbius av kungen 2014.

– Jag minns att jag hör kungen ropa mitt namn, sen springer jag upp och niger så djupt att jag knappt kommer upp på mina svaga knän, säger Marianne Mörck till Svensk Damtidning.

Marianne Mörck
Marianne Mörck visar stolt upp sin medalj.

Marianne om mötet med Silvia

Hon tog emot medaljen, tackade kungen och drottningen så gott, och slogs över hur fin Silvia var. Marianne blev även positivt överraskad över hur trevlig och bubblig drottningen var.

Annons

Nyligen befann sig skådespelerskan i Göteborg, samtidigt som kungen och drottningen befann sig på Sverigeturné i staden och även uppmärksammade att Sveriges näst största stad firade 400 år.

– Silvia vinkade till sig mig. Jag trodde att det var någon annan först. Hon sa att hon bara ville prata och att hon kände igen mig från när jag fick medaljen. Hon var så underbar, så fantastisk och försökte verkligen prata och förstå vad som var intressant för mig. Det är storartat, hur mycket de kan tänka på mig mitt i allt, säger Marianne.

Drottning Silvia
Marianne Mörck tycker drottning Silvia är supertrevlig och fantastisk.

Marianne om relationen till kungen

Marianne och Silvia verkar onekligen ha funnit varandra. Däremot har hon inte fått samma varma relation till kungen, trots att hon flera gånger försökt närma sig honom.

– Kungen är ju... jag har försökt bryta in i ibland när vi träffats vid stora evenemang, men drottningen kommer man nära på ett helt annat sätt. Hon är mottaglig. Kungen gillar väl skidåkare och anställd stab mest.

Du får helt enkelt hålla dig till Silvia?

– Ja, så gärna! Så gärna!

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf
Marianne Mörck har lite svårare att komma nära kungen, berättar hon.

Foto: TT

Annons