Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kändismannen avslöjar Silvias beteende utomlands: ”Många män…”

04 jun, 2024, 04:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu uppmärksammas Silvias beteende av ingen mindre än ABBA-ikonen…
Annons

Få kan ha uppmärksammat det ikoniska ögonblicket på slottet när ABBA återförenades för första gången på två år.

Den senaste gången de sågs alla fyra tillsammans var under premiären av efterlängtade ”ABBA Voyage”, där publiken tar del av deras låtar och framträdande – enda kruxet är att det är 3D-avatarer som står på scen och inte originalmedlemmarna.

Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”Brand logo
Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”

ABBA återförenades på slottet

Under fredagen var det alltså dags igen. En efter en kom de i bilarna som parkerade framför ingången till slottet, dit de bjudits in för att ta emot Vasaorden – en order som delas ut av kungen för första gången på 50 år.

Samtliga medlemmar i ABBA har röstats fram av svenska folket och orden delas ut för ”För mycket framstående insatser inom svenskt och internationellt musikliv”.

Annons

Det blev mäkta applåder när kungen delade ut ABBA:s ordnar.

– Det är inte så ofta som vi fyra är på samma plats. Det kanske aldrig kommer hända igen. Men det känns jättebra i dag, sa Björn Ulvaeus efter ceremonin.

Benny Anderssons ord om drottning Silvia

De forna bandmedlemmarna hann även med en liten pratstund med både kungen och drottningen, och Benny Andersson avslöjar i en intervju med Expressen vad han och Silvia pratade om.

– Drottningen berättade att hon hade varit i Thailand. Hon har sin barnfond där som hon håller på med och hade fått lov att dansa med många män som bjöd upp henne till ”Dancing Queen”, berättar Benny.

Underbart att höra!

Annons