Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kraftiga reaktioner efter Mette-Marits beteende mot Ingrid Alexandra

22 aug, 2023, 18:00 
Mette-Marit får beröm för hur hon uppträder i den kungliga världen.
Annons

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon är kända för att inte riktigt vara som andra kungliga par. De är inte blyga med att visa sin kärlek offentligt och under åren har kärleksgesterna avlöst varandra.

WOW! Mette-Marit och Haakon hemma hos Victoria & Daniel på Haga slott – se filmenBrand logo
WOW! Mette-Marit och Haakon hemma hos Victoria & Daniel på Haga slott – se filmen

De har varit gifta i 22 år, har två fina barn ihop och under den långa kärleksresan har de gått igenom en rad svårigheter tillsammans. Inte minst Mette-Marits kroniska lungfibros.

Samtidigt som sjukdomen påverkar hennes vardag mycket, har hon sett till att vara öppen med sin kamp och flera gånger pratat om hur det är att leva med kronisk lungfibros – något hon även hyllats för.

Mette-Marit
Kronprinsessan Mette-Marit lider av kronisk lungfibros.

Orden om Mette-Marit

Danska Billed-Bladets kungaexpert Marianne Singer har noterat Mette-Marits öppenhet och öser nu beröm för att hon vågar prata fritt om ett sånt tungt ämne, samtidigt som hon lever i en kunglig värld.

Annons

– Kronprinsessan har trots allt utmärkt sig för sin öppenhet och ärlighet om livet och sig själv – speciellt i förbindelse med sjukdomen. Hon har liksom alltid klarat av att vara sig själv, säger Marianne Singer.

Hyllas för sitt beslut med Ingrid Alexandra

Mette-Marits öppenhet om sjukdomen är inte det enda som utmärker kronprinsessan. Hon har även berömts för sin roll som mamma, något som kan fram när dottern Ingrid Alexandra firade sin 18-årsdag i fjol.

– Det var väldigt fint när Ingrid Alexandra i sitt födelsedagstal sa hur hon älskade att se på ”Sex and the City” med sin mamma, och att hon uppskattade att hon kan prata med henne om allt. Det visar att hon förmodligen är en rolig och avslappnad mamma för sina barn.

Annons

– Hon är heller inte rädd för att visa sina känslor och låta tårarna rinna. Både när hon är ledsen och när hon är glad. Hon är en känslig person och det tycker jag visar att hon står för den hon är.

Ingrid Alexandra och Sverre-Magnus
Ingrid Alexandra och Sverre-Magnus.

Foto: TT

Annons