Kritiken mot Victoria dras upp igen – skapar skriverier utomlands

29 dec, 2022, 20:42 

Nu tas kritiken mot kronprinsessan Victoria upp igen i utländsk press.

Annons
Därför kritiseras Victoria och Madeleine!
Därför kritiseras Victoria och Madeleine!

Under våren 2020 välkomnade kronprinsessan Victoria och prins Daniel en ny medlem till familjen!

Till prinsessan Estelles och prins Oscars stora glädje hade kronprinsessparet bestämt sig för att skaffa en liten hundvalp, som fick namnet Rio.

När familjen delade med sig av de underbara nyheterna blev många otroligt glada, eftersom husdjur är en sådan fantastisk gåva att kunna ge sina barn.

Recept.se Nyhetsbrev
Estelle och Oscar var såklart överlyckliga när familjen välkomnade en liten valp!

Kritiken mot kronprinsessan Victoria dras upp igen – i utländsk press

När familjen avslöjade att Rio var av rasen Cavapoo, det vill säga en blandning av Cavalier King Charles Spaniel och Pudel, fick kungligheterna ta emot en del kritik.

Annons

Bland annat var Svenska Kennelklubbens presstalesperson Hans Rosengren skeptisk kring kronprinssesparets val att köpa en blandras, vilket bland annat Aftonbladet rapporterade om.

Lille Rio är en älskad familjemedlem!

Diskussionen togs även upp i utländsk media. I januari 2022 publicerade den kungliga sajten Royal Central en artikel om kritiken mot kronprinsessans val av hundras, eftersom Victoria då för första gången berörde ämnet i en intervju med Svenska Dagbladet.

När den brittiska sajten nu summerar de mest lästa artiklarna från 2022 har man kommit fram till att artikeln om Victorias hund hamnar på plats nummer åtta.

Kronprinsessan Victoria besöker Ålö och Utö. Med på besöket är hunden Rio.
Cockapoo har blivit en mycket populär ras i Sverige under de senaste åren.

På torsdagen tar man därför upp kritiken ännu en gång i en ny artikel på sajten, där man bland annat citerar en del av journalisten Ylva Lagercrantz Spindlers intervju med kronprinsessan:

Annons

”Kronprinsessan verkar inte ha intagit fördömande åsikter. Tvärtom visar hon ett nyfiket intresse när jag berättar att vi också har en blandras, en blandning mellan spansk vattenhund och labrador.”

Annons