Kronprinsessan Victorias stressiga situation med Oscar i famnen

prins oscar kronprinsessan victoria

Kronprinsessan Victoria har oftast koll på läget. Men under prins Alexanders dop, år 2016, uppstod en situation som hon inte alls ar beredd på!

Den där var Victoria inte beredd på! När kungligheterna visar sig går det offentliga framträdandet ofta som planerat. Men när prins Alexander döptes, för fyra år sedan, i Drottningholms slottskyrka uppstod en situation som kronprinsessan inte hade räknat med.

Victoria är en av Alexanders fem faddrar och när dopceremonin var över ställde alla faddrar upp sig utanför kyrkan. Kusinen Victor Magnuson, Carl Philips bästa vän Jan-Åke Hansson, Sofias äldsta syster Lina Frejd och Sofias barndomsvän Cajsa Larsson stod alla uppställda, i ett rakt led framför fotograferna.

kronprinsessan victoria prins alexanders dop 2016

När bilderna var tagna skingrades gruppen och kronprinsessan Victoria, som bar lille Oscar i famnen, vände hon om för att återförenas med Daniel och Estelle. Just då sköt fartyget HMS Kullen salut utanför Drottningholms slott. Det här var Victoria inte beredd på och skotten fick henne att rycka till – med lillprinsen i famnen.

Händelsen fångades på film och alla höll andan när skotten avfyrades.

Se Victoria överraskas utanför kyrkan

 

Foto: TT