Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparet om sin oro: "Tufft"

09 nov, 2016, 13:39 
AvJohanna Lejon
I går besökte kungaparet Stadsmissionen i Eskilstuna. Vi vet mer om besöket.
Annons
Kungaparet-Riksmotet-Ibl

I går tisdag den 8 november besökte kungaparet Eskilstuna Stadsmission. Besöket inleddes med en visning av verksamhetens lokaler, däribland akutboendet för hemlösa.

“I föreläsningssalen berättade sedan direktor Tomas Lindroos om de verksamheter som Eskilstuna Stadsmission driver idag: Härbärget – ett akutboende för hemlösa i Eskilstuna kommun, Personligt ombud – för människor som lever i olika former av utsatthet, Matlaget – hanterar matöverskott/svinn vilket går till de som behöver hjälp i sin dagliga försörjning, Dagverksamhet för EU-medborgare – öppen verksamhet som arbetar med råd och stöd till utsatta EU-medborgare. Därefter talade styrelseordförande Lars G. Linder om framtida planer som stödboende, dagverksamhet, samtalsstöd, HVB-hem, socialt företagande samt verksamhet för socialt utsatta unga människor”, skriver kungahuset.se.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

På plats på Stadsmissionen uttryckte kungaparet sin oro för de hemlösa, och utsatta, nu när vintern är här, skriver Expressen.

– Det är som vi alla har känt på i dag, det börjar bli tufft ute, sa han till Expressen.

– Det är viktigt att det finns en sådan här verksamhet för de som behöver stöd, hjälp och trygghet för att kunna vila upp sig och starta en ny dag.

– De behöver någonstans att kunna känna en trygghet så att man överlever till nästa dag.

– De lagar mat tillsammans, de försöker att ge värme så att gästerna känner sig omhändertagna och inte ensamma, sa hon.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Ibl, Stella Pictures.

Annons