Kungaparet semestrade med en pizza i knät

En svensk drottning. En pizzeria. Och en historia som nu hyllas i franska medier.

Då var en kunglig pizza beställd – igen!

Det är alltid några små, men naggande härliga, detaljer som sipprar ut från kungaparets sommarsemestrar. Så även i år!

I detta nu rapporterar franska medier om pizzerian Casa Nostra i franska alpbyn Saint-Laurent-en-Beaumont. En slumrande restaurang som snart ska läggas ner, men som en gång i tiden haft besök av såväl kändisar som den tidigare franska presidenten Jaques Chirac.

Och som den vackraste avskedspresent inför restaurangens kommande nedläggning fick ägaren ett oväntat kungligt besök!

– När en vacker kvinna steg in kändes hon bekant. Vi kom genast att tänka på Sveriges drottning, förklarar pizzabagaren David Buisson för Aftonbladet.

Drottning Silvia bekräftade, på franska, att hon var drottningen av Sverige. Därefter beställde hon en Margherita och påpekade att hon inte skulle ha tid att sitta ner, utan behövde få med sig pizzan så snabbt som möjligt. Men hon var allt annat än otrevlig – tvärtom! Alla i restaurangen föll för denna jordnära och trevliga drottning, vår Silvia av Sverige.

– Den svenska drottningen vann våra hjärtan. Hon pratade lite med min fru Geneviève som om de var gamla kompisar. Vilken anspråkslös drottning ni har! Här gällde inga pretentioner, säger pizzeriaägaren Roger Tessaro, för Aftonbladet.

Kungen stannade enligt Aftonbladet hela tiden kvar i parets Ferrari och styrde kosan upp mot alptopparna när drottningen fått sin pizza. En pizza som hon placerade på ett gäng servetter i knät innan avfärd, uppger Aftonbladet.

Efter pizza-beställningen for kungaparet i riktning mot Grenoble.

Efter pizza-beställningen körde kungaparet i riktning mot Grenoble.

Kungaparet besöker ofta gatukök

Kungaparet har under hela sommaren, och även tidigare år, förvånat diverse gatuköksägare med sin jordnära och härliga attityd. Som tidigare i somras då kungen frågade efter en vinöppnare på ett café vid motorvägen i Danmark, och ingen till en början kände igen honom! Eller när kungaparet chockerade en pizzeriaägare i Lessebo med att dyka upp, beställa varsin Capricciosa med läsk för att därefter hylla den ostiga maträtten innan de körde vidare.

Carl Gustaf & Silvia på bilsemester

Att se Sverige och Europa genom bilfönstret verkar onekligen vara kung Carl Gustafs och drottning Silvias melodi. År efter år, sommar efter sommar, packar de sin Ferrari och ger sig ut på vägarna! Vilken härlig tradition, och säkerligen ett bra sätt att få tid för varandra, för reflektion och många härliga samtal – och måltider!

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: