Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparets förvånande avslöjande

11 okt, 2016, 13:00 
AvJohanna Lejon
För många par betyder helg ett besök på Ikea. Men inte för kungaparet. De har, förvånande nog, bara besökt möbeljätten en enda gång.
Annons
Kungaparet-Ibl

Under statsbesöket i Tyskland besökte kungaparet flera svenska företag. Och vid en av presskonferenserna, i staden Leipzig, fick de frågan om de någonsin besökt Ikea.

– Det låter konstigt, men normalt sett har vi inte så mycket tid att shoppa hemma i Sverige. Men en gång var vi på Ikea i Hongkong, avslöjade kungen varpå det journalisttäta rummet bröt ut i skratt.

Huruvida de köpte Billys-bokhylla eller Ivar-hyllsystem höll de dock för sig själva. Istället valde kungen att hylla Ingvar Kamprads miljardimperium.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Ikea är ett exempel som visar att den svenska industrin finns i hela världen.

Av: Ellen Myrgård Lindén.

Foto: Ibl, Stella Pictures.

Annons