Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen ställer in sin medverkan på viktiga societetsfesten

12 okt, 2016, 13:34 
AvJohanna Lejon
Kungens diskbråck fortsätter att ställa till det. Nu har han ställt in ännu ett evenemang.
Annons
kungaparet bulls

I dag, onsdag, skulle kungen ha rest till Gotland i samband att med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, besöker ön. Ett diskbråck satte dock käppar i hjulet och besöket ställdes in.

– Kungen mår bra, men är rekommenderad vila under den kommande veckan. I och med det har hovet justerat kungens program, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till TT.

Hon fortsätter:

– Kungen har haft ont under förra veckan med anledning av att han drabbats av diskbråck. Den information vi har nu från läkare är att det handlar om en tids vila.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nu ställs ännu en viktig programpunkt in, med anledning av sjukdomen. I flera månader har det varit planerat att kungen, på lördag, ska delta vid Investor AB:s 100-årsjubileum på Grand Hôtel i Stockholm. Men nu är han borttagen ur den kungliga kalendern. Endast drottningen, kronprinsessan och prins Daniel kommer att finnas på plats. Kungen måste vila.

Investors stora fest, som även kallas för Wallenberg-festen (då familjen Wallenberg startade Investor för 100 år sedan), kommer utan tvekan att vara årets stora societetsfest och en rad prominenta gäster väntas komma.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Bulls.

Annons