Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens beslut efter händelsen på Öland – Sofia påverkas med omedelbar verkan

17 jul, 2023, 20:30 

Nu förändras tillvaron för prinsessan Sofia.

Annons

Det har varit en händelserik vecka på Öland, som gick i mål med årets stora händelse: Victoriadagen den 14 juli!

Och alla var där. Hela kungafamiljen samlades framför kamerablixtarna i sina vackraste sommarkläder för att fira kronprinsessans 46-års dag.

Men nu väntas andra bullar, efter kungens beslut.

Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!Brand logo
Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!

Förändringen för prinsessan Sofia – får ledigt

Ja, det svämmade över av bilder på vår kära kungafamilj under förra veckan. Inte bara på självaste Victoriadagen, utan dagen dessförinnan såg vi prins Daniel ute på golfbanan, och nästan hela familjen på Niklas Strömstedts konsert på Solliden Sessions.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prinsparet myste under Niklas Strömstedts konsert.

Men efter den stora händelsen så väntar förändring. Kikar man in i den kungliga kalendern, är den helt rensad för samtliga arbetande medlemmar, ända fram tills den 6 augusti för kungen själv.

Annons

Och prinsessan Sofia då, som är en flitig arbetsmyra? Ja, hon har faktiskt inte ett enda uppdrag inskrivet. Det hela är inte så konstigt, nu får familjen koppla av och njuta av ledighet, innan den hektiska hösten är här.

Prinsessan Sofias semester med prins Carl Philip

Så vad kan prinsessan Sofia tyckas syssla med under semestern?

Vi vet ju att Sofia och Carl Philip älskar att njuta av sommaren på Öland, men förmodligen lär de klämma in lite fler stopp på vägen.

Har du till exempel koll på att prinsparet har hela sex olika hem?

Det senaste nytillskottet var deras fäbod i Älvdalen, ett stenkast från prinsessan Sofias föräldrar. Detta är deras första sommar med den i sin ägo, så man kan ju tänka sig att det blir en sväng dit!

Annons

Annars är lantstället i Sörmland en lågoddsare, Ökenäs. Där tillbringar prinsparet och barnen tid mycket tid året om, och det var faktiskt här som Carl Philip friade till Sofia:

– Vi var på ett ställe som vi älskar väldigt mycket, ute på landet. Vårt land.

Stannar de kvar på Öland bor de i Kavaljershuset, ett 500 kvadratmeter stort sekelskifteshus från 1902 som de delar med prinsessan Madeleines familj.

En flygbild över kungafamiljens Kavaljershus på Öland
Det vackra Kavaljershuset.

Foto: TT

Annons