Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens svåger döms till fängelse

17 feb, 2017, 14:13 
Agneta Nisbeth
Inte bra.
Annons
Prinsessan Cristina frias, men maken döms till fängelse.
Prinsessan Cristina frias, men maken döms till fängelse.

Iñaki Urdrangarin, gift med spanska prinsessan Cristina, döms till 6 års fängelse för förskingring, förfalskning och penningtvätt. Det meddelade domstolen i Palma under fredagen.

Den så kallade Noos-skandalen har varit en utdragen affär där Iñaki och Cristina har varit nyckelpersonerna. Åklagaren menar att före detta handbollsproffset Iñaki Urdangarin tillsammans med en kompanjon förskingrat drygt 60 miljoner kronor från en ideell organisation och sedan tvättat pengarna genom prinsessan Cristinas och Iñakis gemensamma företag Aizoon. Cristina riskerade åtta års fängselse, men frias från anklagelserna. Hon ska emellertid betala skadestånd på 265 000 euro, motsvarande 2,5 miljoner svenska kronor.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Den ett år långa rättegången har satt stor press på kung Felipe och hans familj. Cristina, som är Felipes storasyster, är den första spanska kungligheten som åtalats misstänkt för brott i modern tid och hennes agerande har nagelfarits i spansk press. Felipe och Letizia har gjort allt för att inte associeras med Noos-härvan och Iñaki Urdangarin har inte varit välkommen i officiella sammanhang sedan skandalen uppdagades 2011.

Kung Felipe och drottning Letizia har tagit avstånd från Cristinas make.
Kung Felipe och drottning Letizia har tagit avstånd från Cristinas make.

Foto: Stella Pictures.

Annons