Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kunglig strålglans när Kate valde Dianas favorit

09 dec, 2018, 18:00 
Kate i Dianas diadem
Hertiginnan skred in som Askungen på bal i en änglalik Jenny Peckham- klänning. Men det var smycket på hjässan som stal showen!
Annons

Kate hedrade sin framlidna svärmor, prinsessan Diana, med att bära hennes favoritdiadem till senaste tillställningen på Buckingham Palace.

Kate i Dianas tiara eller diadem

I veckan, medan prins Harry och Meghan Markle deltog i en gudstjänst, strålade hertiginnan av Cambridge som aldrig förr. Det var dags för den årliga mottagningen för diplomater i Buckingham Palace och det var ingen tvekan om vem som var kvällens huvudperson. Prins William var omåttlig stolt över sin vackra hustru, som konverserade den ena ambassadören efter den andra under kristallkronorna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Diademet kallas för “Lovers Knot Tiara” och var mycket uppskattat av prinsessan Diana. Smycket tillhör den kungliga familjens privata juvelsamling och för närvarande är det drottning Elizabeth II som äger den.

Prinsessan Diana

Prinsessan Diana diademet vid många olika tillfällen. Det är det mest kända hårsmycket i det brittiska kungahuset, mycket på grund av att Diana bar det så ofta. Det tillverkades av juvelerarfirman Garrard till drottning Mary någon gång mellan 1913 och 1914. Det är egentligen en kopia av ett tvåhundra år gammalt diadem som Marys farmor, prinsessan Augusta av Hesse, hertiginnan av Cambridge. (Därav det alternativa namnet Cambridge Lover’s Knot.)

Annons

Originaldiademet, Cambridge Lover’s Knot Tiara, såldes senare på en auktion i Geneve i maj 1981 för dryga $747,000 till en anonym köpare och finns troligtvis numera i en okänd privatfamiljs ägo.

Prinsessan Diana i Lovers Knot Tiara

Det är inte första gången hertiginnan av Cambridge väljer detta hårsmycke. Kate bar det till en isblå Alexander McQueen-klänning i oktober, då kungligheterna från Holland var på statsbesök.

https://www.instagram.com/p/BpSysGZFcN7/

Även 2015 när det var diplomat-mottagning på Buckingham Palace sågs Kate i smycket. Hon såg oerhört kunglig ut i diademet, när hon anlände till slottet i en Bentley och med de gnistrande pärldropparna och diamanterna på hjässan.

Meghan får vänta på sin tur. Hon har ännu inte haft möjlighet att kunna stråla i ett kungligt diadem. Med undantag från när hon gifte sig, förstås! Det ska bli intressant att se vilket smycke hon väljer att pryda sitt mörka hår med. Vad tror ni?

Foto: IBL

Annons