Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kusliga likheten mellan Kate och Diana – nya detaljen avslöjar

13 jul, 2022, 08:00 
Hertiginnan Kate och prinsessan Diana

Hertiginnan Kate blir alltmer lik prinsessan Diana!

Annons
Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minutBrand logo
Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minut

Prinsessan Diana gick tragiskt bort i en bilolycka 1997. Även om det gått 25 år sedan hennes död har hon fortsatt att hedras. Inte minst av hennes söner prins William och prins Harry.

Det var ingen slump att prins William valde sin mors förlovningsring när han friade till hertiginnan Kate. Kate har dessutom vid flera tillfällen burit liknande plagg som Diana brukade bära.

I Kates smyckeskrin finns flera av Dianas favoritsmycken. Hertiginnan har tidigare setts bära både Dianas tiara och favoritörhängen i safir och diamant.

Hertiginnan Kate
Hertiginnan Kate i prinsessan Dianas tiara.

Experten om likheterna mellan Kate och Diana

Men likheterna verkar inte stanna där. Enligt etikettsexperten Myka Meier finns det mycket i Kates personlighet som påminner om prinsessan Diana, vilket blivit allt tydligare de senaste åren.

Annons

– Något som Kate lärt sig av henne är hur hon ska behålla lugnet. Prinsessan Diana var omringad av så mycket stress och press hela tiden. Vi ser hertiginnan av Cambridge ha samma taktik för att hitta lugnet, även om hon bakom stängda dörrar kanske känner något annat.

– Kate gör ett fantastiskt jobb att uppträda som vänlig. Jag tror att det var något som hon tog efter från prinsessan Diana, helt klart, säger Myka Meier till US Magazine.

Foto: TT

Annons