Madeleine är nominerad till pris – efter bilden

Prinsessan Madeleine

Madeleines hyllade intervju i tidningen Mama förra året fick stort genomslag och hyllades av många! Nu står det klart att hon ordnat med en fin nominering till det prestigefyllda Tidskriftpriset.
Hör Madeleines första ord efter kungens beslut
Slå på ljud

Det är inte ofta våra seniora kungligheter ställer upp i intervjuer som inte är en del av Året med kungafamiljen i SVT, men förra året gjorde Madeleine ett undantag. I en flera uppslag lång intervju i nr 7 av tidningen Mama pratade hon om hur tiden sedan hon blev mamma har varit, om vilka utmaningar hon ställts för med barnen och på vilket sätt hon hanterar att de situationer som uppstår när man är kunglig mamma.

Bland annat berättade hon om hur det egentligen gick till när hon deltog i prins Carl Philips bröllop, höggravid med Nicolas och i ett tidigt stadium av förlossningen.

– Jag satt där i kyrkan och tänkte ”Bara. Inte. Vattnet. Går”, i hela munderingen. Vad GÖR jag om vattnet går, sitter jag kvar? Ska jag ställa mig upp – vad gör man? Jag var jättenervös men Nicolas väntade lite med att komma ut. Det här var på fredagen, sen lördagen, han gav mig söndagen att vila på och sen på måndagen åkte vi in, berättade hon intervjun med tidningen Mama.

Madeleine Mama

Prinsessan Madeleine på omslaget av Mama, nummer 7 2019, som nu är nominerat till Tidskriftpriset.

Stöttades av prins Daniel – log inför kamerorna

Prinsessan Madeleine öppnade upp sig om familjelivet i Mama-intervjun.

”I ett unikt och exklusivt tillfälle släpps vi in i den kungliga sfären. Här möter vi en avslappnad, jeansklädd prinsessa och glittrande leenden. Som kronan på verket fylls omslaget av andra relevanta, lockande rubriker. Royalistisk men samtidigt realistisk.”

Vilket glädjebesked till Madeleine att hennes omslag har fått sån genomslagskraft.

Foto: TT