Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines klädkrav inför dopet

26 sep, 2015, 08:46 
AvJohanna Lejon
Annons
chris-madeleine-leonore-dop-tt

En efter en faller nu bitarna på plats inför prins Nicolas dop om två veckorNu vet vi vilken klädsel Madeleine och Chris vill att gästerna ska bära. 

Inbjudan är utskickad och i måndags var sista svarsdag för de inbjudna att meddela sin medverkan på det kungliga dopet för prins Nicolas, skriver Expressen idag. I inbjudan, som skickades ut i mitten av september, står att läsa: “DD.MM Konungen och drottningen inbjuder härmed att närvara i Drottningholms slottskyrka vid dopet av H.K:H Prins Nicholas söndagen den 11 oktober 2015, kl 12.00. Gästerna ombedes inta sina platser senast klockan 11.40.” Klädseln man önskar att gästerna ska bära är förmiddagsdräkt, jaquette eller mörk kostym och står att läsa i inbjudan. Därmed kan vi förvänta oss att se halv- eller till och med hellånga klänningar, i finare material som siden eller annat fint tyg.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Klänningen kan ha en ärm eller kompletteras med en jacka och bör inte vara urringad, skriver Mats “Etikettdoktorn” Danielsson på sin blogg Vett och Etikett.

Dopet för prins Nicolas ska, enligt hovet, vara i princip lika stort som prinsessan Leonores dop, alltså kring 160 gäster. Bland de inbjudna finns närmaste familjen samt vänner, representanter för riksdag, regering och det officiella Sverige.


Av Johanna Lejon

Foto: Kungahuset och TT.

Annons