Marys hemlighet på Victorias och Daniels bröllop

kronprinsessan victoria kronprinsessan mary

När Victoria och Daniel gifte sig, den 19 juni 2010, var det inte bara brudparet som kände en obeskrivlig lycka. Gästen, kronprinsessan Mary, hade också något att glädja sig över – som ingen visste just då.

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel svarade ja till varandra i Storkyrkan följde hela Sverige kärleksfesten hemifrån tv-sofforna och många gick även man ur huse för att delta i bröllopsyran på gator och torg.

Bröllopet var inte bara en milstolpe för bruden och brudgummen. Äktenskapet mellan landets kronprinsessa och gymägaren från Ockelbo skrev också historia, i kungliga mått mätt.

Marys finurliga leende i kyrkan

Men det var inte bara Victoria och Daniel som kände obeskrivlig lycka den här dagen. Kronprinsessan Mary, som var en av de kungliga gästerna, bar nämligen på en speciell hemligheten – som var anledningen till hennes finurliga leende inne i kyrkan.

frederik mary

Mary och Frederik på Victorias och Daniels bröllop, år 2010.

Hon och kronprins Fredrik hade precis fått veta att de väntade barn – igen. Vid den här tidpunkten var prins Christian fem år och Isabella, 3,5 år.

Men det danska kronprinsparet ville förstås inte att babynyheten skulle dra fokus från det stora bröllopet. Och så var det förstås lite väl tidigt att berätta. Kungligheterna brukar i regel vänta omkring 12 veckor med sina gravidavslöjanden. Så babynyheten kom först senare den sommaren.

mary frederik tvillingar

Kronprinsparets tvillingar Vincent och Josephine föddes i januari, år 2011.

– Det är ett mirakel att få ETT barn, nu är det ett dubbelmirakel. Att storken skulle landa med två barn till hade jag aldrig kunnat tro, sa kronprinsen till Ekstrabladet när nyheten var ute.

Foto: TT