Meghan går i Madeleines fotspår

Meghan 2

Trenden fortsätter. Unga, kungliga mammor vill bli författare och skriver barnböcker på löpande band. Nyss var det prinsessan Madeleine som lanserade sin "Stella och hemligheten". Nu är det Meghans tur:"Jag vill skriva en barnbok om djur".

Hertiginnan av Sussex satsar på att bli författare. Enligt brittiska The Sun planerar hon att ge ut en barnbok om våra fyrbenta vänner. Planerna är fortfarande i ett tidigt skede, men Meghan sägs vara ”väldigt exalterad” över tanken på att ge ut en skönlitterär bok för barn, enligt en källa till den brittiska tidningen.

Meghan och prins Harry

Att skriva om djur är tacksamt, då nästan alla barn gillar dem.

– Handlingen är ännu inte fastslagen,  men boken tros handla om djur och mer specifikt om hemlösa hundar, eftersom hertiginnan själv är en stor djurvän, skriver The Sun.

Däremot kommer boken ”absolut inte” handla om den forna skådespelarens nya liv i den brittiska kungafamiljen, enligt samma källa.

Meghan gör som prinsessan Madeleine

Meghan kanske får lite tips av de kungliga kollegerna? Det är flera prinsar och prinsessor som haft boksuccéer och barnböcker verkar vara den genre som de gillar bäst.

Madeleine

Prinsessan Märtha Louise av Norge gav ut “Varför prinsar och prinsessor inte har krona på huvudet” år 2007. Prinsessan Laurentien av Nederländerna skrev “Mr. Finney and the other side of the water” och redan 1980 släppte prins Charles boken ”The old man of Lochnagar”. Även hertiginnan av York, Sarah Ferguson, har under 1990-talet gett ut bokserien ”Budgie the little helicopter”. I Sverige har prinsessan Madeleine så sent som i år kommit ut med barnboken ”Stella och hemligheten”.

Drömmer om att skriva

Prins Harrys hustru är mammaledig med lille Archie. Hon har tid över och självklart kliar det i fingrarna mellan blöjbytena att göra något kreativt. Hon är ju skådespelerska och van att arbeta. Det passar sig inte att filma för en nybliven prinsfru, men att skriva en barnbok ligger inom ramen för det som är lämpligt.

Därför är det ju inte så märkligt att Meghan har dessa bokdrömmar. Det blir en överraskning när den kommer ut. Kanske illustrerar prins Charles sagoboken. Han är en ambitiös konstnär som gärna målar akvareller. Ett sådant samarbete vore fint för det brittiska kungahuset!

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: