Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu händer det igen! Prinsessan Sofias festliga tradition – utan Carl Philip

18 jun, 2023, 09:00 

Det har gått ett år sedan sist!

Annons

Prinsessan Sofia är en hårt arbetande kunglighet – alltid med ett varmt leende på läpparna. Sedan hon blev prinsessa 2015 har hon gjort sitt yttersta för att representera kungahuset, och inte bara med sin prins vid sin sida.

Nu väntar ett lite extra roligt kungligt uppdrag för prinsessan för andra året i rad – har hon skaffat sig en alldeles egen tradition?

Så blir kronprinsessans stora fest • Haralds egna ord om olyckan • Victorias viktiga resa – 3 kungliga snackisar från vecka 24!Brand logo
Så blir kronprinsessans stora fest • Haralds egna ord om olyckan • Victorias viktiga resa – 3 kungliga snackisar från vecka 24!

Prinsessan Sofias succé – nu är det dags igen

Det hela gäller Funkisfestivalen, som i år gör sin trettonde upplaga av den enorma musikfesten. Det är nämligen den största musiktävlingen för personer över 15 år med intellektuell funktionsnedsättning, och i år sker den stora finalen på Stockholm Waterfront under måndagen den 19 juni.

Tävlingen arrangeras under året runt om i landet, och vinnarna från alla deltävlingar får kliva upp på scen och uppträda på den stora finalen.

Annons

I fjol var prinsessan Sofia prisutdelare – och lycklig publik! På Funkisfestivalens hemsida berättar man mer om besöket, och det är tydligt att det betyder mycket med lite kunglig glans:

– H.K.H Prinsessan Sofia satt i publiken och sjöng med ända till slutet, när hon var prisutdelare. Tidigare under kvällen hade prinsessan även hälsat på i greenroom hos alla artister.

Prinsessan Sofia och deltagarna i Funkisfestivalen 2022
Prinsessan Sofia och fjolårets finalister.

Prinsessan Sofia prisutdelare på Funkisfestivalen 2023

Nu är det alltså dags igen! Och i mitten av maj kom det glädjande nyheter, prinsessan Sofia ska dela ut priset för andra året i rad. Anar vi något av en tradition?

Maria Fälth, ordförande för föreningen Funkisglädje, säger i ett pressmeddelande att de är stolta och glada över att prinsessan Sofia kommer tillbaka.

– Hennes närvaro visar att det är viktigt att alla får möjlighet att synas och höras i kulturlivet, säger hon.

Funkisfestivalen leds i år av komikern Marika Carlsson, och Elias Moberg från Tyresö.

Nu kan man tänka sig att nerverna är på helspänn för alla sångare, och att prinsessan Sofia är oerhört förväntansfull. Och visst är man nyfiken på vad hon kommer dyka upp i? Förra året bjöd hon ju på en riktig glam-chock – festligt värre!

Prinsessan Sofia kliver ut ur en bil
Förra året dök Sofia upp i denna otroligt vackra statement-kjol.

Foto: TT

Annons