Patienten berättar: Frederik avslöjade sanningen när vi låg på sjukhuset

Kronprins Frederik skadade axeln i en skidolycka.Sedan avslöjade han för en patient hur det gick till.

Kronprins Frederik fick återvända till Danmark i förra veckan – men inte av en angenäm anledning. Han var nämligen tillbaka i Norden för att bli blixtopererad efter en skidolycka.

“Hans kungliga höghet kronprinsen ådrog sig förra veckan en mindre skada i vänster axel i samband med en skidtur i Schweiz. Kronprinsen blev därför i dag undersökt och behandlad på Rigshospitalet i Köpenhamn”, skriver det danska kungahuset på sin hemsida.
Frederik ser i övrigt pigg ut efter sin operation.

Frederik ser i övrigt pigg ut efter sin operation.

Kronprins Frederik i olycka

Danska Billedbladet vet nu sanningen om vad det var som egentligen hände i skidbacken. Den berättade nämligen Frederik för Vera Axelsen Jensen, som var patient på Rigshospitalet samtidigt som kungligheten.
– Jag körde in i en klippa, sa Frederik till Vera.
Men vi behöver inte oroa oss för Frederik. Billedbladet fick en snabb kommentar från kronprinsen som tyder på att han håller på att repa sig.
– Det går åt rätt håll, sa Frederik till tidningen.

Den enda väsentliga skillnaden är att Frederik numera har armen i en mitella. Annars får man säga att han ser både fräsch och pigg ut.

“Axelskadan påverkar inte kronprinsens officiella program”, skriver det danska kungahuset.

Pendlar till Schweiz

Frederik och kronprinsessan Mary fattade i fjol ett kontroversiellt beslut för sin familj. Tillsammans med barnen Christian, Isabella, Vincent och Josephine packade de väskorna och flyttade från Danmark till Schweiz.

Där äger de en trevlig fjällstuga i Schweiz. Kronprinsen kommer framöver att pendla mellan sina kungliga åtaganden i Danmark och familjen i Schweiz.

Frederiks hälsa har varit på tapeten flera gånger – trots att han levt ett aktivt liv med mycket fysisk aktivitet. I fjol rapporterades det att han hade problem med knäna, året dessförinnan fick han operera ryggen på grund av ett diskbråck. Och 2016 drog han på sig en fraktur i nacken när han hoppade trampolin.