Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Ingrid Alexandra invigde skulpturpark

21 maj, 2016, 17:00 
Agneta Nisbeth
12-åriga prinsessan Ingrid Alexandra har varit på kungligt uppdrag. Se henne klippa bandet till sin alldeles egna skulpturpark!
Annons
Ingrid-Alexandra-Ste1

Prinsessan Ingrid Alexandra av Norge har fått en egen skulpturpark i Slottsparken hemma i Oslo. Pappa, kronprins Haakon, stod tätt bakom henne som stöd vid invigningen häromdagen. Ja, de slöt förresten upp hela familjen, liksom farfar kung Harald och drottning Sonja. Till och med morfars storasyster, prinsessan Astrid, ville vara med när minsta prinsessan högtidligt klippte sidenbandet.

Hon såg både stolt och aningen blyg ut, tolvåriga Ingrid Alexandra, i näpna flätor. Kanske kändes extra pirrigt med tanke på att flera hundra skolbarn i hennes egen ålder var med vid invigningen. Kungen höll tal och sa att kungafamiljen sett fram mot den här dagen i flera år. Och så uppmuntrade barnen att ta och leka med skulpturerna. Det är nämligen det de är till för. 

Parken är en gåva från Sparebankstiftelsen DNB med anledning av kungaparets 25-årsjubileum. Till saken hör att det är norska skolbarn som lämnat förslag på skulpturerna, vilket naturligtvis var extra roligt för alla, tala om unga formgivare!

Se mer bilder nedan!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av: Kristina Svedell.

Bilder: Stella Pictures.

Annons