Se bilderna! Victoria är kungafamiljens Lady in red

Så här härligt välmatchad har vi sällan sett kronprinsessan Victoria! För vad väljer man när man ska dela ut pris till ”Årets Räddningstjänst” - om inte brandbilsrött?

Det var i samband med mässan Skydd 2018 i Stockholm som kronprinsessan Victoria gjorde sin effektfulla entré i favoritklänningen från & Other Stories (länk till Apprl).

Kronprinsessan Victoria i rött.

Stylingen i brandkårsrött från topp till tå var nästan given, för dagens uppdrag handlade ju om att hedra Sveriges brandmän i allmänhet och Storstockholms Brandförsvar i synnerhet.

Victoria delade ut pris till Årets Räddningstjänst.

Kronprinsessan klev upp på scenen, applåderad av de 3 000 besökarna, och delade ut det nya tungviktspriset Guldbrandposten till Storstockholms brandförsvar, som korats till Årets Räddningstjänst.

Kronprinsessan delar ut priset Guldbrandposten - en brandpost i guld - till Svante Borg från Storstockholms brandförsvar.

Kronprinsessan med Svante Borg från Storstockholms brandförsvar.

Sedan minglade hon glatt i Blåljusloungen(!) tillsammans med representanter från bland annat Skyddsmässan och tidningen Swedish Firefighter.

Victorias röda clutch.

”Ville tacka alla som varit så fantastiska”

För kungafamiljen är det viktigt att lyfta fram räddningstjänstens stora och angelägna insatser, inte minst efter de svåra skogsbränderna i somras. 2018 kommer ju att gå till historien som ett extraordinärt år för räddningstjänsten, som fick kämpa dag och natt.

Kronprinsessan Victoria var på mässan Skydd 2018 för att lyfta fram räddningstjänstens stora och viktiga insatser.

Då besökte kronprinsessan och prins Daniel flera av de branddrabbade platserna i Gävleborgs län, bland annat Kårböle, och träffade flera av dem som hjälpte till med släckningsarbetet.

– De vill tacka och stötta alla personer som jobbat på många olika sätt, som gått in under semestrar och bara varit fantastiska, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då.

Läs mer: Victoria och Daniel besöker branddrabbade Gävleborg

Kronprinsessan i klänning från & Other Stories.

Läs mer: Häng med! Bakom kulisserna med kronprinsessan Victoria

Foto: Janerik Henriksson/TT, Stella Pictures