Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia rörd efter kungens oväntade kärlekshyllning inför pressen: "Såg redan då..."

02 sep, 2023, 06:00 

Kärleken spirar mellan vårt kungapar!

Annons

Det var den 19 juni 1976 som kungen och drottningen sa "ja" till varandra, och kärleken spirar ännu. De är ju inte bara man och fru, utan varandras närmsta kollegor.

Vanligtvis skiljer kungligheterna på de två, och offentliga kärlekshyllningar är sällsynta – men inte nu!

Tillbakablick: Här gifter sig kungen och Silvia 1976 – se magiska kärleksfesten!Brand logo
Tillbakablick: Här gifter sig kungen och Silvia 1976 – se magiska kärleksfesten!

Kungens underbara kärlekshyllning till drottning Silvia

Det är i en intervju med kungen från tidningen Kupé, som reporten får följa med på en tågresa till ett länsbesök i Linköping. På ett tåg finns som bekant mycket tid att döda, och kungen svarade på frågor om allt från hur det är att vara farfar, till hur han ser på sin plikt.

Annons

Och så några välvalda ord om sin hustru drottning Silvia, som säkerligen gjorde henne mycket rörd.

– Vi diskuterar ofta. Drottningen diskuterar sina frågor med mig, och jag mina frågor med henne. Det är ett givande och tagande hela tiden, berättar kungen.

Kungen och drottningen läser på ett papper
Kungaparet trivs vid varandras sida, ute på jobb, såväl som privat.
Annons

Kungen om första mötet med drottningen

Dessutom fanns tid för kungen att slungas tillbaka i tiden, till den där sommardagen under OS i München 1972 – när han föll pladask. Tidningen skriver att kungen berättar hur han redan då såg att Silvia var hans stora kärlek.

"Carl XVI Gustaf berättar hur han redan då såg en kommande partner – kanske en kommande drottning – och hur hon tycktes bära ämbetet i kroppen." skriver Kupé.

Och att jobba tillsammans som äkta makar kan ju ha sina för- och nackdelar. Men för kungaparet verkar det enbart vara positivt, att alltid ha någon att dela dagarna med.

– Drottningen har varit ett stöd som rådgivare och bollplank– Vi reser ofta tillsammans, fyra ögon ser mer än två och två hjärnor upplever alltid mer än en. Efteråt kan man alltid stämma av med varandra: Såg du det där? Hur upplevde du det? Hörde du vad han sade?

Foto: TT

Annons