Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Smygtitta i hemliga kungliga rum!

30 maj, 2016, 21:00 
Av
På Gripsholms slott finns en av de bäst bevarade 1700-talsmiljöerna i Sverige. Nu kan du ta en smygtitt i den unika Kavaljersflygeln!
Annons

I helgen som var öppnade Statens Fastighetsverk upp dörrarna till en rad fantastiska rum som i vanliga fall är stängda för allmänheten. Ett av besöksmålen under evenemanget “Hemliga rum” var Kavaljersflygeln på Gripsholms slott …

kavaljersflygeln-4

Byggnaden lät den festglade kungen Gustav III uppföra för att kunna ta emot fler gäster. Kavaljersflygeln användes inte mer än ett par säsonger och är därför en av Sveriges bäst bevarade 1700-talsinteriörer. Byggnaden rymmer 28 mindre gästrum, 16 för kavaljerer och 12 för adelsdamer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

För den som inte hade möjlighet att besöka Gripsholm i helgen finns ett bildspel från den unika miljön på bloggen Bakom Kulisserna…

Av Camilla Spjuth Palve Foto: Melker Dahlstrand/Statens Fastighetsverk

Annons