Sofias okända lyxköp

sofia-prinsessan-ste

Prinsessan Sofia har införskaffat en egen bostad i Sydafrika, skriver Expressen. Sedan december 2014 har hon en lägenhet i ett av Kapstadens mest exklusiva områden.

När prinsessan Sofia är på plats i Sydafrika för att arbeta med Project Playground är det varken hotell eller övernattning hos vänner som gäller. Istället bor hon i en egen bostad köpt för 1,3 miljoner kronor i ett av Kapstadens mest exklusiva områden, skriver Expressen som tagit del av papper från det sydafrikanska fastighetsregistret.

carl-philip-sofia-ste

Enligt dokumenten köptes lägenheten av den då ogifta Sofia Kristina Hellqvist i november 2014. I mars i år registrerades hon som ägare. Lägenheten ligger i ett bostadshus med 105 lägenheter och det finns både gym och pool. Området ligger mitt emellan områdena Waterfront och Camps Bay som kallas Sydafrikas Riviera, skriver Expressen och säkerheten är hög med vakter bevakar dygnet runt. I samma hus har Sofias kollega Frida Vesterbergs föräldrar en lägenhet, men sannolikt är det Frida som bor i den.

Sofia-Hellqvist

Sofia under ett av sina många besök i Sydafrika för Project Playground.

Av Liv Sander

Foto: Stella Pictures och Project Playground