Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Statsbesöket är igång – se första bilderna här!

20 feb, 2017, 12:27 
Margareta
Vad vacker drottningen är!
Annons
statsbesok-2ibl

Helikoptrarna körde lågt över Östermalm i Stockholm samtidigt som kungaparet och generalguvernörparet från Kanada klev på den blåguldiga vagnen och tog sig iväg med kortege från Hovstallet till borggården på Kungliga slottet. Ett gäng människor hade tagit sig ut i duggregnet för att se kortegen ringla sig fram. Längs med vägen vajade svenska och Kanadensiska flaggor.

statsbesoket-1

Anledningen till denna pampiga start på kungafamiljens dag är det inkommande statsbesöket från Kanada av Kanadas generalguvenör David Johnston med fru befinner sig i Sverige för ett fyra dagar långt besök.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
statsbesok-drottningen.ibl

Drottningen bar päls och en blå nätt hatt. Och redan under ceremonin på borggården syntes det att drottningen och Sharon Johnston funnit varandra.

statsbesok-silvia-ibl2
Sharon Johnston och drottning Silvia på Kungliga slottets borggård.
kungen-statsbesok-ibl
Kungen med David Johnston.

Som vanligt under statsbesök vandrade kungen med generalguvernören för att hälsa på regeringen. Bakom dem gick Sharon och drottningen.

Annons
statsbeso-ibl3
kungahuset-instagram

Kungahuset har förberett besöket länge och delade med sig av en bild från Hovstallet innan avfärd.

Följ statsbesöken minut för minut på Svensk Damtidning instagram genom att klicka här!

Av Margareta Gotthardsson/Anna von Koch

Foto IBL

Annons