Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Svensk Dam avslöjar: Chris O'Neill har lämnat efter krisen – här är officiella beviset

16 okt, 2023, 13:00 
Chris O'Neill

Chris O'Neill har skrivit på pappren – nu är det över.

Annons

Chris O'Neill är en luttrad affärsman. Han tackade nej till en prinstitel för att kunna fortsätta sitt yrkesliv utan att äktenskapet med prinsessan Madeleine fanns där som en bromskloss.

Men affärerna har gått upp och ner för Chris del. Hans bolag Wilton Payments, som specialiserar sig på betallösningar, har hamnat under lupp i svensk press flera gånger. Expressen har rapporterat att Wilton Payments gått med förlust i flera år och att själva bolaget är så litet att man inte behöver upprätta någon fullständig årsredovisning.

Här avslöjas Chris O'Neills och prins Daniels verkliga relationBrand logo
Här avslöjas Chris O'Neills och prins Daniels verkliga relation

Chris O'Neill lämnar – har skickat in pappren

Nu kan Svensk Dam avslöja att Chris lämnat ett annat krisande bolag.

Chris blev partner i Gloucester Rain LLP i maj 2012. Då hette företaget Dr Foster Holdings LLP. Nu kan man hos Companies House, den statliga myndighet som har hand om bolagsregistrering i England, se att Chris lämnat bolaget.

Här är det officiella dokumentet!

Det här skedde i all tysthet den 29 augusti i år. Den officiella dokumentationen inkom till Companies house den 25 september.

Annons

Chris lämnar efter att Gloucester Rain LLP haft en tuff period. Det brittiska kreditinstitutet Endole har länge haft en ganska bister analys av läget i företaget. De har tidigare gjort bedömningen att Gloucester Rain LLP varit på gränsen till konkurs.

Krisen för Chris O'Neill

Bolagets totala tillgångar ligger på 8,68 miljoner pund, alltså nästan 100 miljoner kronor. När man fortfarande hette Dr Foster Holdings LLP var den totala pengapotten betydligt större – över 170 miljoner kronor!

Hur mycket tid som Chris lagt på Gloucester Rain LLP vet vi inte. Man kan nog utgå från att han fortfarande betraktar Wilton Payments som sin huvudsyssla. Den delen av verksamheten berättade Chris om när han och Madeleine gästade SVT-programmet Skavlan.

– Numera har jag slutat arbeta med privatkunder och håller istället på med elektroniska betalningslösningar för större företag. Min uppgift är att hitta affärsmässiga lösningar för storföretag i Europa, sa Chris då.

Annons