Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ulf Kristersson bekräftar – har inte blivit bjuden av kungen

16 sep, 2023, 07:00 

Statsminister Ulf Kristersson kommer inte på kungens konsert.

Annons

Kungen har firat stort hela året. Tillsammans med drottning Silvia har han rest land och rike runt, besökt samtliga 21 län i Sverige och tittat på utställningar samt hälsat på folket.

5 saker du inte visste om Ulf KristerssonBrand logo
5 saker du inte visste om Ulf Kristersson

Nu toppas allt med en storslagen jubileumshelg. Fredagen börjar med Te Deum i Slottskyrkan, sedan deltar kungen i en högvaktsavlösning och mottar en sånghyllning på Kungliga slottets yttre borggård.

Fredagen avslutas med en större jubileumsmiddag i Rikssalen och följs upp med en lördag där kungen och drottning Silvia åker kortege genom Stockholm. Efteråt väntar en konsert vid Norrbro, arrangerad av Stockholms Stad.

Annons
Kungen och drottning Silvia
Kungen och drottning Silvia.

Ulf Kristersson inte bjuden till konserten

Kungens festfixare har jobbat med planeringen i flera månader. Allt måste sitta som en smäck när det är dags att fira 50 år på tronen och på gästlistan ryms över 300 namn.

Förutom Europas alla kungahus kommer bland annat presidenter och statsminister Ulf Kristersson med hustru Birgitta Ed att delta i delar av festligheterna.

Däremot kommer Ulf Kristersson inte att vara på plats under konserten. I ett mejl till Svensk Damtidning bekräftar Susan Vo Bergqvist, statsministerns pressekreterare, att han inte är bjuden.

”Statsministern är med på allt firande som kungen har bjudit in till. På lördagen arrangerar Stockholms stad en konsert till kungens ära där statsministern inte kommer att delta”.

Annons
Ulf Kristersson
Ulf Kristersson har inte blivit bjuden till konserten.

Det ska Ulf Kristersson göra istället

Ulf Kristersson behöver dock inte hänga läpp. Samma dag är han bjuden till Melinda Jacobs och Martin ”E-Type” Erikssons bröllop i Vadstena – ett bröllop han tänkt delta på.

– Det kommer han vara, säger Melinda Jacobs till Svensk Damtidning.

Och om Ulf Kristersson verkligen vill ta del av konserten går det att se den direkt i SVT med start 20.00.

Foto: TT

Annons