Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Välkomna in och titta på Carl Philips och Sofias bröllopsvagn

17 mar, 2015, 09:56 
Annons
NOBEL PRIZE 2014

Prins Carl Philip och Sofia ska åka kortege genom Stockholm efter sitt bröllop den 13 juni.

Enligt uppgifter till Expressen visar hemliga dokument vad som kommer att ske när vigseln mellan prins Carl Philip och Sofia äger rum i sommar.

Eftermiddagsbröllop

Det blir ett eftermiddagsbröllop och i direkt anslutning ska 21 kanonskott skjutas från Skeppsholmen och 1400 militärer ska vara utposterade på gatorna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Sista trimningen av kortegen...

De nygifta ska också åka kortege och då får man chansen att se paret i öppen landå. (Om det är fint väder vill säga)

Annons
kortegevag_390

Med stor sannolikhet kommer prins Carl Philips och Sofias bröllop att bli en “favorit-i-repris” på prinsessan Madeleine och Chris o´Neills bröllop. Då gick kortegen längs Yttre borggården, Slottsbacken, Skeppsbron, Strömbron, Strömgatan, Norrbro, Slottskajen, Myntgatan och Wrangelska backen till Evert Taubes terrass på Riddarholmen.

Titta in i vagnstallet

Svensk Damtidning hälsade på inne i hovets vagnstall och fick en närmare titt på den kortegevagn som är “bröllopsvagnen”. Den användes både när kronprinsessan gifte sig och prinsessan Madeleine.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

httpv://www.youtube.com/watch?v=kelANIVyI1I

 

 

Annons